Finantare europeana pentru modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul Judetean din Timisoara. Aproape 3 milioane de euro, pentru investitii si dotari

TIMISOARA. Spitalul Judetean din Timisoara va primi bani europeni pentru modernizarea Ambulatoriului. Unul dintre proiectele depuse pentru finantare a fost aprobat ca obiectiv de investitii prin PNRR, astfel ca, pentru refacerea unitatii vor fi primiti aproape 3 milioane de euro.

CITESTE SI: Perchezitii la pensiunile care cazeaza migranti, la Timisoara. Foto si Video

Mai exact, vor fi cumparate ecografe pentru specialitati precum cardiologie, chirurgie vasculara, chirurgie generala si gastroenterologie, mamograf cu termosinteza, folosit pentru screeningul in cancerul de san, echipament de testare neuromotor, o statie de testare a efortului, o unitate de diagnostic si tratament pentru ORL, dar si un computer tomograf sunt doar cateva dintre aparatele pe care le vor primi medicii, in urma implementarii proiectului.

Proiectul denumit „ Modernizarea, extinderea si dotarea ambulatoriului integrat SCJU Timisoara” a primit punctajul 85 si suma de 12, 277,162.42 lei din fonduri europene, suma la care se adauga contributia CJ Timis, de 1, 282, 391 .72 lei, aprobata de catre presedintele CJT Alin Nica. Astfel, bugetul total al proiectui este de 13. 559. 554 lei, adica aproape 3 milioane de euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Ar fi bine sa duca si personalul undeva in Europa, intr-o tara cat de cat civilizata sa le arate cum se lucreaza cu adevarat, cum sa se poarte cu pacientii si apartinatorii, ce inseamna igiena in spital.