Noutati :

Finala concursului EcoSmarTim, organizata de Ziua Mondiala a Mediului, la Universitatea Politehnica Timisoara

3 iunie, 2020 - 10:22 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara organizează, în data de 5 iunie 2020, Concursul Naţional de Idei şi Proiecte în domeniul Protecției Mediului: „Educaţia ecologică salvează mediul – EcoSmarTim”. Etapa finală a celei de-a IV-a ediții a competiției a fost programată chiar de Ziua Mondială a Mediului și se va desfășura online.

Chiar și în contextul actual complicat, generat de pandemia de coronavirus, organizatorii concursului – cadrele didactice din Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și studenți reprezentanți ai Ligii Studenților Chimiști din Timișoara – doresc să fie alături de profesorii de liceu din specialitățile conexe tematicii Concursului EcoSmarTim și elevii acestora cu preocupări în domeniul protecției mediului, creativi, cu abilitați practice şi cunoștințe solide în subiectele propuse.

Concursul reunește, sub apelul „Educaţia ecologică salvează mediul”, elevi, studenți și cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar într-o ediție inedită, desfășurată online, într-o perioadă de schimbări interne și internaționale istorice la nivel educațional, social și economic dar, în același timp, într-o zi de sărbătoare internațională a mediului înconjurător, o zi de sensibilizare a populației și factorilor de decizie cu privire la problemele legate de poluare.

Principalele subiecte propuse pentru proiectele participante la concursul EcoSmarTim:
– Grija pentru mediul înconjurator dincolo de pandemia COVID-19;
– Tehnologii nepoluante;
– Managementul, procesarea şi valorificarea deşeurilor;
– Tratarea si epurarea apei;
– Purificarea gazelor şi eliminarea mirosurilor;
– Monitorizarea parametrilor de mediu, sisteme/senzori de mǎsurare a poluanţilor;
– Producerea, stocarea şi utilizarea hidrogenului;
– Surse electrochimice moderne (pile de combustie, acumulatori, baterii);
– Coroziune/protectie anticorozivă;
– Utilizarea energiei solare;
– „Chimia verde”;
– Reducerea consumurilor de apǎ, energie şi materii prime;
– Conservarea biodiversitǎţii;
– Bioenergie: biogaz, biodiesel, bioetanol, biomasǎ;
– Biotehnologii.

În cadrul concursului EcoSmarTim s-au înscris echipe constituite din maxim 2 elevi (clasele IX – XII) coordonaţi de un profesor (de chimie, ecologie, biologie, fizică sau care predă discipline tehnice și tehnologice în licee și colegii de profil tehnic). Pentru etapa finală a competiției s-au calificat 16 echipe din județele Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Timiș și Vâlcea.

Câștigătorilor le vor fi acordate premii, diplome și mențiuni. De asemenea, tuturor participanților la concurs, elevi și profesori coordonatori, li se vor trimite diplome de participare. Elevii care vor obţine la Concursul național de idei și proiecte în domeniul protecției mediului – „EDUCAȚIA ECOLOGICĂ SALVEAZĂ MEDIUL – EcoSmarTim” locurile I, II și III vor fi admişi fără concurs de admitere pe locurile fără taxă la Facultatea de Chimie Industrialǎ şi Ingineria Mediului – domeniul Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timişoara.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...