Noutati :

Final de practica pentru studentii de la Stiinte Politice si Studii Economice. Ce surpriza le-a facut deputatul Gheorghe Ciobanu?

27 iunie, 2015 - 11:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. 26 de studenti de la Facultatea de Stiinte Politice si de la Facultatea de Economie si Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si-au incheiat vineri stagiul de practica in cadrul cabinetului parlamentar Gheorghe Ciobanu.

Deputatul PSD de Timis a organizat o ceremonie in cadrul careia au fost inmanate adeverintele de practica si voluntariat, parlamentarul anuntand si o surpriza pentru acest moment. Studentii au participat la actiunile organizate de cabinetul parlamentar, au realizat un barometru de opinie privind viata sociala si politica din Timisoara, au participat la dezbateri si la intalniri de lucru in teritoriu.

premiere-studenti (2)

Am avut bucuria sa ma intalnesc din nou cu studentii care au facut practica la cabinetul meu parlamentar. Desi practica era obligatorie doar pentru studentii din anul 2 am avut alaturi de noi si studenti din anul 1 si 3 care au venit sa vada cum functioneaza un cabinet parlamentar si s-au implicat in toate activitatile din aceasta perioada”, ne-a declarat deputatul Gheorghe Ciobanu.

madalina costache

Stagiul de practica din acest an face parte dintr-un amplu program de promovare si de sprijinire a tinerilor pe care l-am inceput in urma cu 3 ani. Peste 100 de tineri au trecut pe la cabinetul parlamentar implicandu-se in diverse activitati. Am organizat dezbateri pe teme de interes national, am avut intalniri cu rectori, ministrii sau directori de deconcentrate, studentii au aflat ce se discuta in parlament si in comisii. In paralel, eu si echipa mea am aflat de la ei care sunt problemele cu care se confrunta studentii si astfel in urma acestei comunicari cu dublu sens am reusit sa ne aducem contributia la elaborarea unor legi mai bune sau la rezolvarea unor probleme sociale sau economice. O parte dintre studentii care au facut practica in acest an la cabinetul meu parlamentar se vor integra in structura existenta a cabinetului si sunt sigur ca vor aduce un suflu nou si vor contribui din plin la dezbaterile pe care le organizam periodic. Mai mult, am decis sa le fac tinerilor o surpriza anuntand ceea ce le-am promis inca de la inceputul perioadei de practica si anume ca cel mai bun student din acest grup sa fie angajat pe postul de consilier la cabinetul meu parlamentar. Madalina Costache, sefa de promotie la Stiinte Politice va activa alaturi de echipa mea de la cabinet si se va ocupa de relatia cu tinerii si cu mediul universitar. Biroul parlamentar este structurat pe departamente acestea avand o corespondenta directa cu comisiile din parlament. In fiecare departament activeaza tineri studenti preocupati de domeniul respectiv, iar o buna parte dintre cei care au facut practica in acest semestru vor ramane alaturi de echipa si vor activa in cadrul acestor departamente. Tinerii care activeaza in cadrul cabinetului au liberatate totala de actiune. Pot face propuneri de dezbateri, de discutii, de interpelari si intrebari, de declaratii politce si chiar de texte pentru legile care se dezbat in parlament. In functie de departamentul in care activeaza ei pot sa ajunga sa fie implicati in decizia politica si legislativa a acestei tari”, a mai spus deputatul Gheorghe Ciobanu.

premiere-studenti (1)

Invitat la ceremonie prorectorul UVT Madalin Bunoiu i-a multumit deputatului Gheorghe Ciobanu pentru initiativa.

Domnul deputat este singurul parlamentar din Timis care a aratat deschidere catre studentii nostri si mai mult a concretizat acest demers. Intre UVT si cabinetul sau parlamentar exista un contract oficial care formalizeaza aceasta colaborare. Eu ii multumesc pentru aceste eforturi si m-as bucura sa avem mai multi parlamentari ca el”, a spus prorectorul Madalin Bunoiu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...