Filmul romanesc „Lumea vazuta de Ion B.”, premiat la Emmy!

Documentarul „Lumea vazuta de Ion B.” a fost premiat la categoria „Arts Programming”, la cea de-a 38-a editie a Premiilor Emmy, care s-au decernat in cadrul unei ceremonii ce a avut loc la New York.

Filmul lui Alexander Nanau prezinta povestea lui Ion Barladeanu, care, de la o viata de vagabond pe strazile Bucurestiului, a ajuns un artist de prestigiu international.

La peste 60 de ani, Ion Barladeanu este cea mai recenta descoperire a artei romanesti. In urma cu trei ani locuia si lucra in ghena unui bloc bucurestean. In 2009, operele sale erau expuse la Londra, alaturi de cele ale lui Andy Warhol si Marcel Duchamp.

Anul acesta, el a fost prezentat intr-o expozitie personala – „Realpolitik” -, la o prestigioasa galerie din Paris, operele sale fiind admirate acolo si de actrita Angelina Jolie.

„Lumea vazuta de Ion B.” este primul documentar original HBO din Europa Centrala care a fost nominalizat la cele mai importante premii de televiziune din lume, precum si singurul din Europa Centrala care a concurat in acest an la un premiu Emmy International.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Este un documnetar ce merita vazut si dat mai departe. Fara cuvinte…

  2. *documentar