Filmul de Oscar ‘Roma’, in premiera nationala la Universitatea Politehnica Timisoara. Intrarea este libera

TIMISOARA. In urma cu o luna, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Statelor Unite Mexicane in Romania, E.S. Jose Guillermo Ordorica Robles, s-a aflat in vizita la Universitatea Politehnica Timisoara, discutiile vizand realizarea unei colaborari pe linie culturala intre Ambasada Statelor Unite Mexicane in Romania si UPT.

Cu aceasta ocazie, ambasadorul Statelor Unite Mexicane in Romania a anuntat si un cadou pe care il face atat studentilor UPT, cat si tuturor timisorenilor. Filmul mexican „Roma”, care a castigat Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun film strain, cel mai bun regizor si cea mai buna imagine, va fi proiectat, in premiera nationala, la Biblioteca UPT, cu intrare libera.

Proiectia va fi realizata in 18 aprilie 2019, de la ora 18:00, in Auditorium-ul Centrului de Conferinte al UPT (Bd V. Parvan nr. 2B). Accesul publicului in sala se va face incepand cu ora 17:00. Filmul va fi prezentat de dr. Adrian Badescu, consul onorific al Statelor Unite Mexicane la Timisoara, care va vorbi despre contextul istoric in care are loc actiunea filmului.

Filmul marcheaza intoarcerea regizorului Alfonso Cuarón acasa, in Mexic, si este totodata vazut ca cel mai personal film al regizorului, fiind inspirat de povestile femeilor din copilaria sa. Cel mai personal proiect de pana acum al regizorului si scenaristului premiat cu Oscar, Alfonso Cuarón (Gravity, Children of Men, Y Tu Mama Tambien), Roma, urmareste povestea lui Cleo (Yalitza Aparicio), o tanara angajata in casa unei familii din cartierul de clasa mijlocie Roma din Mexico City. Prin crearea unei scrisori de iubire adresate femeilor care l-au crescut, Cuarón porneste de la propria sa copilarie pentru a crea un portret viu si emotionant al conflictelor interne si al ierarhiei sociale in timpul turbulentelor politice din anii 1970.

Filmul a obtinut numeroase premii, printre care amintim Oscarul pentru cel mai bun film strain, pentru cel mai bun regizor (Alfonso Cuarón) si pentru cea mai buna imagine, Globul de Aur si Leul de Argint. Filmul este subtitrat in limba romana, iar proiectia este organizata de Biblioteca UPT in colaborare cu Facultatea de Stiinte ale Comunicarii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...