Noutati :

Filarmonica din Timisoara are studio de inregistrari nou-nout. Cine poate intra acolo? FOTO!

25 martie, 2015 - 01:51 PM
Autor: Magda Mihalache      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Filarmonica din Timisoara se poate mandri cu un studio de inregistrari de ultima generatie, cu aparatura profesionista si moderna. Acesta a fost dotat cu tot ce trebuie, iar timisorenii, si nu numai, care doresc sa-si inregistreze melodiile, au unda verde. Asta bineinteles, contra cost.

„Studioul pe care il vedeti este facut din munca patriotica. Colegii mei din cor au muncit aproape doua saptamani, au retencuit si au curatat zidurile, au montat si o usa. Bugetul Primariei a fost unul generos. In anii trecuti am cumparat microfoane performante. Si anul acesta mai avem o suma alocata care va fi licitata pentru scule. Studioul este integral facut prin munca voluntara, iar dirijorul corului Filarmonicii impreuna cu inginerul de imagine-sunet se vor ocupa de inregistrari. Sunt tare bucuros ca il avem pentru ca toti colegii mei vor putea sa-si faca CD-uri promo. Vom incerca sa si inchieriem studioul pentru bani. Speram sa-l dam in functie incepand cu aceasta saptamana”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni.

De la eveniment nu a lipsit nici primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care s-a aratat incantat de noul studio.

„Aici, se poate lucra eficient, se pot face inregistrari de buna calitate. Acest studio, este bine sa subliniem, va putea fi folosit si pentru deservirea altor artisti din Timisoara. Drept urmare, este un lucru bun si pentru cei care nu sunt din Filarmonica. In felul acesta se pot atrage si fonduri de catre Filarmonica pentru dezvoltari ulterioare. Noi sprijinim Filarmonica si am sprijinit toate institutiile culturale”, a declarat primarul Timisoarei.

Anul acesta, Filarmonica a primit aproape 30.000 de euro de la bugetul local.

„Anul acesta am primit bani de la Primarie pentru un videoproiector performant care va functiona si in gradina, si in sala, dar si pentru un ecran automat. Primaria a alocat in ultimii ani, de cand sunt director, suma de peste 70.000 de euro. Avem boxe noi, dar si microfoane la 1800 de euro bucata. Primaria a fost generoasa si ne-a alocat bani pentru sonorizare exterioara in gradina, inclusiv bani pentru proiector. Suma alocata numai in acest an este in jur de 27.000 de euro, bani pe care ii vom licita, asta pentru ca in luna iunie, atunci cand vom avea concertele, totul sa fie gata totul. Filarmonica din Timisoara este singura filarmonica din Romania utilata cu asemenea aparatura si suntem tare mandri ca avem sprijinul Consiliului Local si al Primariei”, a mai completat Garboni.

Intrebat daca il tenteaza sa vina in noul studio al Filarmonicii sa-si inregistreze piesele, Nicolae Robu a spus ca nu exclude acest lucru, mai ales ca ii este la indemana.

„Este tentant avand in vedere ca am la indemana un studio atat de apropape. As putea sa-mi reiau in timpul liber si preocuparile muzicale. Mai vedem, pentru asta trebuie inspiratie, asa cum s-a intamplat in concediu, asta-vara. Eu am 30 de compozitii proprii si nu o sa ma las pana nu finalizez un proiect muzical cu o parte din aceste compozitii. Ceea ce am facut public asta vara a fost asa o mostra, si am facut-o intr-un moment mai special, dupa 10 zile petrecute pe malul marii. Marea intotdeauna m-a fascinat si m-a inspirat. O parte din piesele mele sunt inspirate de mare”, a concluzionat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...