Noutati :

Fiica lui Blaga si nepotul lui Rebreanu sunt printre noii membrii ai Uniunii Scriitorilor din Romania!

24 noiembrie, 2014 - 06:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Dorli Blaga, Ilderim Rebreanu, Andrei Paunescu, Vasile Dancu, Brandusa Armanca si Nicolae Bacalbasa se numara printre personalitatile care au devenit recent membri titulari ai Uniunii Scriitorilor din Romania (USR).

Scriitoarea Dorli Blaga, fiica poetului si filosofului Lucian Blaga, a fost validata ca membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania, fiind propusa in acest sens de Filiala Targu-Mures, sectia romana, a USR, scrie ziare.com.

Poetul si cantaretul Andrei Paunescu, fiul lui Adrian Paunescu, a fost validat ca membru al USR, la propunerea Filialei Bucuresti, sectia Poezie. Scriitorul Ilderim Rebreanu, nepotul prozatorului Liviu Rebreanu, si Vasile Dancu, sociolog, profesor si scriitor, au fost alesi membri in Uniunea Scriitorilor, la propunerea Filialei Cluj a USR.

Norman Manea si Andrei Plesu, indemnizatii pe viata de la Uniunea Scriitorilor

Brandusa Armanca, realizatoare TV in Societatea Romana de Televiziune (SRTv), si Nicolae Bacalbasa, medic, scriitor si presedinte al Consiliului Judetean Galati, au devenit la randul lor membri titulari ai Uniunii Scriitorilor din Romania.

Brandusa Armanca si Nicolae Bacalbasa erau membri stagiari ai USR din anul 2010 (din partea Filialei Timisoara), respectiv din anul 2012 (din partea Filialei Iasi).
Acestia au fost primiti in Uniunea Scriitorilor din Romania pe 17 noiembrie, cand au avut loc reuniunile Comitetului Director si Consiliului Uniunii Scriitorilor din Romania.

In acest context, s-au votat propunerile Comisiei de validare a USR privind primirea de noi membri (noi membri validati si membri stagiari deveniti titulari), dupa cum a declarat luni, Dan Cristea, presedintele Comisiei de validare.

Potrivit acestuia, din Comisia de validare au mai facut parte Razvan Voncu, Mihai Zamfir, Gabriela Gheorghisor, Mircea Diaconu, Petru Cimpoesu si Alex Goldis, in timp ce din Comitetul Director si din Consiliul Uniunii Scriitorilor din Romania fac parte, printre altii, Nicolae Manolescu (presedintele USR), Varujan Vosganian (prim-vicepresedintele USR) si Gabriel Chifu (vicepresedintele USR).

Dan Cristea a mai spus ca membrii Comisiei de validare s-au intalnit in trei sedinte pentru a analiza dosarele cu propunerile facute de filialele USR pentru primirea unor noi membri in USR.

El a mai spus ca unii dintre noii membri ai USR nu au fost alesi cu unanimitate de voturi, insa toti au indeplinit cerintele impuse pentru primirea unor noi membri in Uniunea Scriitorilor, intre care se numara existenta a trei carti publicate.

Pe langa Dorli Blaga, Ilderim Rebreanu, Andrei Paunescu si Vasile Dancu, in Uniunea Scriitorilor din Romania au intrat, printre altii, Petre Craciun, Dora Mezdrea, Gabriel I. Nastase, Ion Diaconescu, Mihai Alexe Radu, Brandusa Prepelita Raileanu, Pavel Balmus, Marcel Gherman, Stefan Baghiu, Alexandru Laszlo, Stefan Manasia, Eugen Pavel, Livia Titieni, Stefan Afloroaei, Petru Frasila, Santha Attila, Marton Evelin si Szonda Szabolcs.

Printre stagiarii deveniti titulari, in afara de Brandusa Armanca si Nicolae Bacalbasa, se numara cateva zeci de persoane, intre care si Petre Raileanu (care era stagiar din 2011), Bogdan Hrib (2011), Cosmin Perta (2012), Mihai Traista (2012) si Iulia Gorzo (2011).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...