Noutati :

Fiecare timisorean va da cate 60 euro, pentru Timisoara Capitala Culturala Europeana!

23 septembrie, 2015 - 12:40 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Proiectul Timisoara Capitala Culturala Europeana va primi 20 de milioane de euro, daca orasul va fi desemnat castigatorul titlului. In decursul a sase ani, banii alocati de la bugetul local ar urma sa fie dati asociatiei, pentru a promova proiectele culturale ale orasului.

Poiectul aprobat in plenul Consiliului Local de marti prevede ca banii sa fie oferiti Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana in transe, intre anii 2017 si 2022. Si, chiar daca aprobarea finantarii nu era urgenta, proiectul le-a fost prezentat consilierilor locali chiar in timpul sedintei de plen, iar acestia au votat pentru.

„Alocarea acestei sume reprezinta o garantie adusa in fata juriului international care va stabili castigatorul competitiei, ca autoritatile locale sustin proiectul”, a spus Simona Neumann, directorul Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana.

Conform proiectului, „se aproba angajamentul de sustinere financiara in perioada 2017-2022 a participarii Municipiului Timisoara la actiunea Uniunii Europene „Capitala Europeana a Culturii” pentru anul 2021 in Romania, in cazul in care Municipiul Timisoara este declarat oras castigator, prin cuprinderea in bugetele anuale a sumei totale de 20 de milioane de euro, dupa cum urmeaza: 1,6 milioane de euro in anul 2017, 1,8 milioane de euro in anul 2018, 3,6 milioane de euro in anul 2019, 5,4 milioane de euro in anul 2020, 6 milioane de euro in anul 2021, 1,6 milioane de euro in anul 2022.

Fondurile alocate pentru sustinerea Timisoarei, daca va castiga titlul de Capitala Culturala Europeana, ajung la 48, 5 milioane de euro. Din aceasta suma, 20 de milioane de euro vin din partea consiliului local, adica din buzunarele timisorenilor, iar restul din alte surse: Uniunea Europeana, Guvernul Romaniei, Consiliul Judetean si sponsori.

Cu alte cuvinte, fiecare cetatean al Timisoarei va contribui cu 62 de euro, in 6 ani, pentru proiectul care ar putea aduce orasului cu mult mai mult.

In 2007, atunci cand Sibiul a fost declarat Capitala Culturala Europeana, primaria orasului a alocat o finantare de 17 milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Daca nu dispare tziganimea din centru si de pe strazile care au inca ,,iz,,medieval din oras,cu case frumoase,care au ,,personalitate(dar au fost cumparate de boratzi) …nu dau nici 6 eurocentzi !!!!Actzionez primaria in contencios,pentru abuz,dar nu dau un banutz,ca sa prezint tzigani…betzi pe trepte la Catedrala…..EXCLUS!!!Sper ca pina atunci,sa uitam definitiv de Robu,Ciuhandu,Cojocari si altzii ,care au tziganizat orasul…