Noutati :

Fiecare roman va avea o identitate virtuala. Afla ce planuri are statul de anul viitor cu avatarul tau!

19 mai, 2011 - 09:03 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Planuri marete pentru romani in era Internetului. Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor spune ca orice roman va avea identitate in lumea virtuala, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile dezvoltate de institutiile statului.

Valerian Vreme a prezentat o serie de proiecte dezvoltate de Ministerul Comunicatiilor. Institutia este in acest moment ocupata cu dezvoltarea unor strategii si planuri pentru a respecta „Agenda Digitala Europa 2020” la care a aderat.

„In faza de proiectare si foarte important pentru alfabetizarea Romaniei este proiectul managementului identitatii”, a spus Vreme.

Ministrul a sustinut ca proiectul respectiv – care va folosi o platforma software finantata din fonduri europene, operationala in circa un an – presupune ca orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului.

Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi vom avea un avatar – adica o identitate in mediul virtual, care sa oglindeasca principalele caracteristici ale cetateanului: stare de sanatate, stare sociala, stare financiara etc.

„Practic, orice cetatean al Romaniei, pe langa identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui sa aiba si in lumea virtuala o identitate, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile care la ora actuala sunt destul de bine conturate in cadrul institutiilor statului.

De multe ori ne lovim de aceasta problematica, a managementului identitatii”, a spus Vreme.

El a precizat ca in ce priveste platforma legata de managementul identitatii, aspectul hard este dat de dispozitiv – care poate fi cardul de identitate cu cip, cardul de sanatate sau telefonul, in timp ce platforma soft va fi realizata printr-un program cu finantare europeana.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...