Noutati :

Fiecare piatra va fi la locul ei, in scurt timp! Cand ne vom plimba in voie pe intreg pavajul gata in centrul istoric la Timisoara?

13 noiembrie, 2015 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. In linie dreapta sunt lucrarile din centrul istoric al Timisoarei. Urmeaza ca in ultima luna a acestui an sa se mai lucreze doar la finisaje si sa se aseze mobilierul urban: banci, ghivece cu flori si altele.

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu a declarat ca la sfarsitul acestei luni va fi finalizata pavarea din centrul istoric, urmand sa se lucreze mai mult in zona descoperirilor arheologice din Piata Libertatii.

La sfarsitul lunii noiembrie vom avea pavarea finalizata in mod normal, in centrul orasului. Daca vremea este asa cum e ea prognozata, vom realiza pavarea pana la incheierea lunii noiembrie. Pentru luna decembrie ne raman operatiuni de finisaj, de mobilare urbana. Se va mai lucra la descoperirile arheologice, aceasta locatie a facut obiectul unei licitatii separate, a venit mai tarziu date fiind procedurile si durata cercetarilor arheologice. Una peste alta vom termina in timp util”, a declarat Nicolae Robu.

Totodata, Nicolae Robu a spus ca este placut surprins ca tot mai multe cladiri din zona centrala a Timisoarei sunt renovate si a dat exemplul Vicariatului Sarbesc din Piata Unirii.

Este o adevarata placere sa vezi Vicariatul Sarbesc atat dinspre Piata Unirii, cat si dinspre strada Gheorghe Lazar. O noua parte a cladirii a fost finalizata. Am vazut si chiar am fost sa vad, cu acceptul proprietarului. Raman putine cladiri in acest perimetru care necesita interventii”, a mai declarat primarul.

Nicolae Robu a recunoscut ca imobilul in care functioneaza PNL, partidul pe care el il conduce la nivel de judet, are nevoie urgenta de reparatii.

cladire-gotica-pnl-timisoara-unirii

Una din cladiriile in care sunt necesare interventii este cea in care ne aflam, nu apartine PNL, noi avem doar spatiul de la parter. Cautam formule pentru reabilitare, impreuna cu ceilalti proprietari, in regim de interventie de urgenta, ceea ce inseamna costuri mai mici, dar aceasta procedura necesita documente de la monumente”, a mai spus Nicolae Robu.

Cladirea de pe strada Gheorghe Lazar, nr. 1 este una dintre cele mai frumoase cladiri din Timisoara, din punct de vedere al arhitecturii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. si curatenie cine face in urma muncitorilor? sa orasul e plin de jeg, moloz, gunoi vegetal

  2. Cladirea aceea suoerba in care are sediul PNL Timis, este exact precum imaginea partifului acesta:jerpelita, stand sa cada.
    Sunteti in acea cladire de ani de zile, o caramida nu ati miscat!
    Sa va fie rusine!

  3. Eu cred ca sunteti chior domnule primar. Exceptand strict Piata Unirii, restul cladirilor din zona sunt ca dracu. In Sf Gheorghe iti cad bucati de cladiri in cap. In orice moment cineva poate sa moara de la caramizi care cad de pe cladiri. Cred ca traiti intr-o alta lume. Mergeti in Piata Sf Gheorghe si beliti ochii! Pe bune!

  4. Timp de doi ani primataul a girat sexualizarea buhei acum termina in doua saptamani, oare? Timisoara se dezvolta in forta precum pleoapa mortului , va rugam sa ne scuzati pentru Primat.