Noutati :

Fie iarna cat de grea, avioanele urca si coboara in siguranta pe pista mea. Anuntul Aeroportului International Timisoara

13 octombrie, 2017 - 10:37 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A fost burdusit depozitul Aeroportului Timisoara cu materiale pentru dezghetat avioanele si utilaje de deszapezire, astfel ca acesta e pregatit pentru ce e mai rau in iarna care se apropie.

CITESTE SI: Inca o premiera ar putea prinde viata la Timisoara, dupa felinar si halba de bere uriasa. Surpriza lui Ioan Garboni, directorul Filarmonicii Banatul 

Pentru ca traficul aerian sa se desfasoare in cele mai bune conditii de siguranta, departamentele din cadrul aeroportului au pregatit deja utilajele, dar si substantele degivrante si antigivrante, astfel incat, odata cu primele semne de inghet sau ninsoare, sa se poata interveni in forta.

In ceea ce priveste aprovizionarea cu substante degivrante si antigivrante pentru aeronave, exista in prezent un stoc de 25 de tone de lichid degivrant si antigivrant, iar pentru suprafetele de miscare (pista, cai de rulare, parcare aeronave si parcare autoturisme) exista o rezerva de 20 tone, atat substante solide cat si lichide. Aceste cantitati vor fi reinnoite periodic, in functie de necesitati. Aeroportul detine si doua utilaje de degivrare pentru aeronave, iar pentru deszapezirea tuturor suprafetelor vor putea fi folosite alte 10 utilaje.

 

Mai mult, la pista de decolare-aterizare au avut deja loc lucrari de intretinere specifice, premergatoare sezonului rece, respectiv inchiderea micro-fisurilor pe rosturile de dilatatie si contractie. Totodata, a fost elaborat Planul de deszapezire pentru sezonul 2017-2018 si a fost stabilit un comitet de deszapezire care va fi activ indata ce cade prima ninsoare.

Toate utilajele de deservire tehnica a aeronavelor au fost verificate pentru a functiona in parametrii optimi. De asemenea, au fost verificate si instalatiile de incalzire si recirculare a aerului din incinte, pentru a se asigura confortul pasagerilor in aerogara, dar si a personalului aeroportuar in cladirile administrative.

Ca in fiecare an, pana in 15 octombrie finalizam aceasta activitate de pregatire pentru sezonul de iarna. Suntem foarte rigurosi cu aceste pregatiri si suntem extrem de atenti si in ceea ce priveste degivrarea si antigivrarea aeronavelor sau curatarea pistei de decolare si aterizare, atunci cand este cazul, deoarece pentru administratia Aeroportului Timisoara, siguranta pasagerilor este mai presus de orice”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului International Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...