Fetita cu cap gigantic, ca de extraterestru, a fost operata. FOTO INCREDIBILE!

(FILES) In this photograph taken on April 13, 2013, Indian daily labourer, Abdul Rahman (R)fans his eighteen month old daughter, Roona Begum, suffering from Hydrocephalus -a buildup of fluid inside the skull that leads to brain swelling - as her mother Fatima Khatun (L) holds her hand at their hut in the village of Jirania on the outskirts of Agartala, the capital of northeastern state of Tripura. Doctors have successfully carried out life-saving surgery on May 15, 2013, on an Indian baby suffering from a rare disorder that caused her head to swell to nearly double its size, a neurosurgeon told AFP. "The surgery went perfectly, much better than expected," Sandeep Vaishya said after the procedure on 15-month-old Roona Begum, speaking exclusively to an AFP reporter inside the operating theatre at a hospital in New Delhi. AFP PHOTO/ARINDAM DEY/FILES

Medicii indieni au realizat cu succes o operatie chirurgicala prin care au salvat viata unei fetite care sufera de o boala rara ce determina cresterea progresiva a cutiei craniene.

Operatia a decurs perfect, mult mai bine decat ne astepta. Cu siguranta este un succes, insa este prea devreme sa spunem cum va fi calitatea vietii ei de acum inainte”, a declarat dr. Sandeep Vaishya dupa incheierea operatiei la care a fost supusa micuta Roona Begum in varsta de 15 luni, scrie Descopera.ro

Roona, o fetita care s-a nascut cu hidrocefalie, o boala ce se manifesta prin acumularea anormala de lichid cefalorahidian in cavitatile creierului, a fost gasita luna trecuta intr-un sat din India unde traieste alaturi de parintii ei care sunt prea saraci pentru a putea suporta cheltuielile pentru tratament.

Publicarea fotografiilor realizate de un fotograf AFP a determinat conducerea spitalului privat Tripura sa accepte ca fetita sa fie tratata gratis.

Cand Roona s-a nascut, medicii locali i-au sfatuit pe parinti sa o duca la un spital privat. Din pacate, tatal Roonei care castiga doar 150 rupii (2,75 de dolari) pe zi, nu si-a permis sa faca acest lucru. (sursa foto Descopera.ro)

In momentul operatiei, circumferinta capului fetitei ajunsese la 94 de centimetri, punand presiune pe creierul ei si impiedicand-o sa se ridice in fund.

Dr. Vaishya a estimat ca fluidul din capul Roonei, cantarea cat jumatate din greutatea ei totala, motiv pentru care specialistul presupunea ca in cazul shuntarii (procedura chirurgicala prin care un tub flexibil, numit shunt/sistem de drenaj este plasat in sistemul LCR al copilului), corpul ei s-ar lupta sa absoarba tot lichidul.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.