Festivaluri, concerte, spectacole! A fost batuta in cuie agenda de evenimente pe 2017. Ce vom avea in acest an in Timisoara?

TIMISOARA. Festivaluri de muzica, teatru si film, expozitii de arta sau zilele cartierelor, toate aceste evenimente fac parte din manifestarile culturale care vor fi finantate in 2017 de Casa de cultura a Municipiului Timisoara. Fata de agenda propusa de casa de cultura, printre evenimente si-a mai facut loc un festival.

CITESTE SI: Spectacol pe cer! Vom avea cel mai mare festival de zmeie din Estul Europei, la Timisoara! Cand isi deschide portile? 

Agenda culturala a Casei de cultura a Municipiului a fost impartita in 20 de capitole, iar sumele care vor fi alocate pentru diferite evenimente pleaca de la 10.000 de lei si ajung la aproape 1 milion de lei.

Cea mai mare uma este alocata in acest an pentru editia a treia a Revolution Festival, programat in perioada 1-5 iunie, si pentru care Casa de cultura a rezervat 900.000 de lei.

CITESTE SI: Se monteaza cel mai vesel acoperis! Umbrelele colorate se intorc la Timisoara! FOTO! 

800.000 de lei vor mai alocati pentru festivalul JazzTm, care a ajuns la editia a cincea, si care va avea loc intre 30 iunie si 2 iulie. Deja au fost anuntate cateva nume importante pentru festivalul din acest an, printre care The Chick Corea Elektric Band, Miles Mosley feat. The West Coast Get Down, Bill Laurance sau China Moses.

Tot 800.000 de lei vor merge si pentru manifestarile din luna decembrie a acestui an, care cuprind Ziua Nationala, Targul de Craciun, Revelionul Seniorilor si Revelionul 2017.

In completarea agendei deja existente, viceprimarul Dan Diaconu a propus introducerea unui nou festival de film, pentru care din bugetul local vor fi alocati 180.000 de lei, un sfert din banii necesari desfasurarii acestuia. Festivalul a fost acceptat pe agenda culturala.

CITESTE SI: Surprize la cel mai colorat si parfumat festival al primaverii la Timisoara! Iata programul de la Timfloralis! 

O oportunitate pe care o avem si pe care trebuie sa o exploatam, posibilitatea de a organiza pentru anul 2017, si in continuare, la Timisoara, Festivalul Filmului Central European. Este festivalul pe care l-a pastorit de-a lungul timpului regretatul regizor Radu Gavrea, si care s-a desfasurat la Bucuresti si la Medias, si care are numeroase premii in domeniul filmului pana in momentul de fata. El se integreaza si in programul de candidatura, am avut discutii si cu Asociatia. Partenerii sunt Asociatia Eurofest, Centrul National al Cinematografiei, Ministerul Culturii, Institutul Cultural Roman,Uniunea Cineastilor si Institutele Culturale din tarile partenere. As propune o contributie a bugetului local de 180.000 de lei, care reprezinta aproximativ 25% din bugetul total al proiectului, restul fiind deja securizat din contributiile celorlalti parteneri„, a spus in prezentare viceprimarul Dan Diaconu.

Cate 50.000 de lei au fost alocati in acest an pentru sarbatorile lansate anul trecut la Timisoara: Ziua Tinerilor, Ziua Majoratilor si Ziua Studentilor.

Ziua Muzicii de Orga este evenimentul pentru care au fost alocati cei mai putini bani de catre Casa de Cultura, doar 10.000 de lei. Evenimentul este programat in luna octombrie.

Lista completa cu evenimentele pentru care Casa de Cultura a alocat sume de bani poate fi consultata AICI.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...