Festivalul Jazz TM primeste 100.000 de euro din bugetul Timisoarei. Richard Bona, primul artist anuntat. Vezi cand are loc festivalul!

TIMISOARA. Refuzul primarului Nicolae Robu de a aloca 100.000 de lei pentru organizarea Festivalului de Jazz de la Garana aduce un festival de jazz la Timisoara, pentru care au fost alocati 100.000 de euro din banii publici.

Primul artist care a confirmat concertul este Richard Bona, un cunoscut cantaret de jazz care va urca pe scena festivalului Jazz TM in prima zi, pe 5 iulie.

Pe o scena speciala amplasata in Piata Operei sunt asteptati sa concerteze nu mai putin de 17 artisti, a anuntat primarul Nicolae Robu. Vor fi invitati si cantareti timisoreni.

„Dorim sa contribuim in mod consistent la dezvoltarea turismului cultural in Timisoara. Ne straduim sa aducem artisti de cel mai inalt rang. Am invitat 17 artisti care au avut nominalizari Grammy, o parte dintre ei au si premii obtinute. Avem deja semnat un contract cu un mare artist, practic cel mai mare jazzman chitarist bass din lume: Richard Bona, care va urca pe scena in 5 iulie”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Reprezentantii Primariei Timisoara spera ca vor umple Piata Victoriei de iubitori de jazz si estimeaza prezenta a 30.000 de persoane de-a lungul celor 3 zile de festival. Tocmai din aceasta cauza, accesul spectatorilor va fi liber. In fata scenei vor fi amplasate aproximativ 3.000 de scaune, a anuntat viceprimarul Dan Diaconu, care vor putea fi rezervate pe tot parcursul desfasurarii evenimentului muzical, contra unei sume de 50 de lei. Aceste bilete au fost deja puse in vanzare in reteaua Eventim.

In ceea ce priveste bugetul, festivalului i-au fost alocati 100.000 de euro din bugetul local, a anuntat primarul.

„Noi suntem constienti ca nu se poate face cultura fara bani si in bugetul Primariei pe anul 2013 se va putea remarca o crestere sensibila a fondurilor alocate pentru cultura. Dorim sa alocam din fondurile Primariei 100.000 de euro pentru acest festival si contam pe o finantare din mediul privat de 60.000 de euro”, a declarat primarul Robu.

Este cunoscut faptul ca la evenimentele culturale dedicate iubitorilor de jazz organizate in Timisoara nu participa foarte multi spectatori, insa autoritatile locale spera sa poata educa tinerii timisoreni si sa-i indrepte si spre alte genuri muzicale, altele decat cele comerciale.

„Jazzul nu este un gen muzical de masa, dar noi credem ca avem si misiunea de a face educatie si de a crea pentru tineri si posibilitatea de a gusta si din altceva decat se ofera in modul cel mai curent in tara noastra, prin televiziuni si respectiv prin ceea ce se organizeaza ca evenimente cultural-artistice. Eu cred ca daca facem cunoscut ca accesul la festival este gratuit ca vor fi mari personalitati ale jazzului mondial prezente pe scena interesul va fi mai mare decat a fost pana acum. Ne-am asumat raspunderea sa finantam consistent un festival pentru ca Timisoara trebuie sa aiba evenimente culturale de cel mai inalt nivel”, considera edilul Timisoarei.

De organizarea Jazz TM se va ocupa acelasi producator care organizeaza Festivalul Plai, desfasurat an de an la Muzeul Satului Banatean. Festivalul se va desfasura in perioada 5-7 iulie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...