Festivalul Etniilor cu Damian Draghici, Zorica Savu si Ghita Caltun Brancu, la Timisoara

TIMISOARA. Sarbi, bulgari, evrei, maghiari, rromi, ucraineni, slovaci, germani si machedoni vor recrea atmosfera Banatului de altadata la Muzeul Satului Banatean din Timisoara, la cea de-a XXII-a editie a Festivalului Etniilor, care va avea loc in 17 si 18 iunie. Printre invitatii la eveniment se numara Damian Draghici, precum si numerosi solisti de muzica populara din Banat.

CITESTE SI: Vara TM 2023 aduce la Timisoara – Capitala Europeana a Culturii festivaluri de muzica baroca, jazz contemporan si electro, sculptura, tururi ghidate, ateliere de dans, instalatii. Iata programul!

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, in parteneriat cu Muzeul Satului Banatean, cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Timis prin Programul National ”Timisoara Capitala Europeana a Culturii 2023”, organizeaza cea de-a XXII-a editie a Festivalului Etniilor, in 17 si 18 iunie, la Muzeul Satului Banatean din Timisoara.

Festivalul Etniilor va incepe in 17 iunie, la ora 18:00, cu o parada a etniilor germana, ucraineana, sarba, aromana si rroma, urmat de un spectacol de muzica si dansuri in care se regaseste conservata identitatea Timisoarei, un oras cosmopolit si cu traditii multiculturale.

Din Republica Moldova este invitat Ansamblul Folcloric din Nisporeni.

Invitatul special al serii este bandul Damian&Brothers. Damian Draghici, compozitor si interpret, este un nume cunoscut in peisajul muzical national si international. A cantat alaturi de Joe Cocker, James Brown, Cindy Lauper, Shaggy, Zucchero, in cadrul turneului european ”Night of the Proms Tour” din 2004 si 2006. In 2006 a concertat alaturi de Nigel Kennedy, la concertul ”Classical meets Jazz” din Piata Constitutiei din Capitala. Din 2006 este liderul proiectului Damian&Brothers, cu care a lansat doua albume, ”Magdalena” si ”Romaniac” si a sustinut peste 600 de concerte. Muzica Damian&Brothers imbina stiluri muzicale diferite cu mesaj puternic impotriva discriminarii etnice.

Festivalul Etniilor continua in 18 iunie, cu parada etniilor bulgara, maghiara, evreiasca si slovaca, urmata de un spectacol plin de culoare si pasiune pentru muzica si dansurile traditionale.

In recital va fi Ansamblul Profesionist Banatul si invitatii sai: Zorica Savu, Ghita Caltun Brancu si Ciprian Roman. Acompaniamentul este asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Rosca, iar coregrafia proarta semnatura maestrilor Brandusa si Nicolae Stanescu.

Intrarea la festival va fi libera.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...