Noutati :

Festivalul de Opera si Opereta in aer liber se tine doar pe jumatate, dupa ce scena din Parcul Rozelor nu a fost refacuta. Spectacolele se muta in Piata Libertatii din Timisoara

28 august, 2021 - 06:16 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Cea de-a 16-a editie a Festivalului de Opera si Opereta in aer liber va avea loc, in acest an, doar pe jumatate. Programat initial pentru finalul lunii august si inceputul lunii septembrie, evenimentul a fost mutat, iar spectacolele injumatatite, dupa ce lucrarile de refacere a scenei din Parcul Rozelor nu au fost finalizate la timp.

Reprezentantii Casei de Cultura din Timisoara spun ca firma care se ocupa de lucrarile la scena din Parcul Rozelor nu a reusit sa obtina avizele necesare la timp, iar acesta este motivul pentru care, desi ar fi trebuit sa fie finalizate de 6 luni, nici la un an de la semnarea contractului, lucrarea nu e gata.

In data de 7 septembrie 2020, in urma unei licitații publice, a fost semnat contractul nr.2461, cu SC Bumerang SRL, care precizeaza termenul de executie de 6 luni de la inceperea șantierului, in urma obtinerii avizelor necesare.

In perioada septembrie 2020-mai 2021 au fost obtinute cateva avize necesare demararii santierului. Cu toate acestea, aceasta nu s-a intamplat.

In mai 2021, la initiativa Casei de Cultura a Municipiului Timisoara, au fost reluate demersurile administrative, in vederea demararii lucrarilor. Din pacate, insa, intre timp, o parte dintre avize expirasera, altele lipseau din dosar. Casa de Cultura, cu mult ajutor din partea unora dintre functionarii Primariei, dar si al unor institutii locale, precum OCPI, a reusit completarea dosarului si demararea santierului, in 5 iulie 2021.

Conform contractului, lucrarile pot dura pana in ianuarie 2022. Totusi, prin bunavointa prestatorului de servicii, care a inteles importanta redarii scenei catre comunitate, este posibil ca santierul sa fie finalizat mai devreme. Deocamdata nu este mentionata o data exacta a incheierii lucrarilor„, transmit reprezentantii Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Asadar, Festivalul de Opera si Opereta in aer liber se va desfasura doar timp de 3 zile, intre 3 si 5 septembrie, dupa urmatorul program:

Vineri, 3 septembrie 2021, ora 20:30 Le Nozze di Figaro (Nunta lui Figaro) de Wolfgang Amadeus Mozart

Sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 20:30 La Boheme (Boema) de Giacomo Puccini

Duminică, 5 septembrie 2021, ora 20:30 Liliacul de Johann Strauss

Intrarea la spectacole este libera, iar participantii trebuie sa prezinte fie dovada vaccinarii, fie un test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ori, sau un test antigen negativ, nu mai vechi de 24 de ore, ori dovada ca au trecut prin boala in ultimele 90 de zile.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Rușine! Din 2017 cănd a fost furtuna n-ați fost in stare să faceți copertina din parcul Rozelor!