Noutati :

Festivalul de opera si opereta in aer liber aduce, la sfarsit de saptamana, Voievodul Tiganilor in fata timisorenilor

30 august, 2012 - 10:42 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0


TIMISOARA. Weekend cultural in Parcul Rozelor din Timisoara. A doua parte a Festivalului de opera si opereta in aer liber va avea loc in perioada 31 august-2 septembrie si aduce in fiecare seara spectacole timisorenilor.

Scena Teatrul de Vara a fost modificata special pentru Festivalul de Opera, Opereta si Balet, eveniment care va incepe in aceasta seara, in Parcul Rozelor din Timisoara. Scena proiectata in unghi inclinat a fost indreptata, pentru a se putea monta decorurile celor 7 spectacole cuprinse in programul editiei 2012 a festivalului.

Zeci de ora de munca si nenumarate solutii ingenioase au fost necesare  pentru a adapta scena Teatrului de Vara, cu un metru mai putin adanca, dar cu 4 m mai larga decat cea a Operei Nationale Romane din Timisoara, la structurile scenografice. In absenta unui sistem de stangi si a altor dotari specifice scenei de opera, toate inchiderile se vor realiza prin panouri prinse in cordeline de structura metalica, au dezvaluit, din culisele evenimentului, tehnicienii Operei.

A doua parte a Festivalului de opera si opereta in aer liber, pe scena Teatrului de vara din Parcul Rozelor Timisoara, se va desfasura in perioada 31 august – 2 septembrie.

Festivalul va cuprinde spectacolele cu opereta Voievodul Tiganilor, de Johann Strauss, in 31 august, opera Carmen, de Georges Bizet, in 1 septembrie, apoi Hansel si Gretel, de Engelbert Humperdinck, si opereta Liliacul, de Johann Strauss, in 2 septembrie. Spectacolele incep la ora 20.30 (cu exceptia spectacolului de opera pentru copii „Hansel si Gretel” din data de 02 septembrie, care va incepe la ora 12).

Festivalul de Opera, Opereta si Balet, in aer liber, eveniment care aduce in fiecare an mii de spectatori in Parcul Rozelor, este organizat de Opera Nationala Romana din Timisoara in parteneriat cu Casa de Cultura a Municipiului Timisoara. Intrarea este libera la toate spectacolele din programul festivalului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...