Noutati :

Festivalul Condeierilor Plugari va avea loc la Muzeul Satului din Timisoara

2 septembrie, 2017 - 01:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Arta populara va pune stapanire pe Muzeul Satului, in aceasta luna. Timisorenii pot admira si cumpara tot felul de obiecte manufacturate, numai bune de folosit ca si decoratii de toamna.

CITESTE SI: Bucatarul din Banat care vrea sa aduca aur si turisti la cascada Bigar 

La Festivalul Condeierilor Plugari care va avea loc in perioada 15-17 septembrie, vor participa condeieri din Banat si creatori populari din toata tara, dar si solisti vocali recunoscuti. De asemenea, la Casa condeielor, in locatia de la lac, vor avea loc spectacole de poezie, lansari de carte si sezatori populare.

CITESTE SI: Orasul aproape de Timisoara care se faleste cu povestile lui pline de farmec. A scos istoria in strada 

Intrarea este libera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. De unde scoateti perlele aste nu-mi dat seama! „Condeieri Plugari” – asa ceva n-am auzit in toata viata mea. Cultura populara are un caracter eminamente oral, adica s-a transmis prin viu grai, foarte rar au existat surse scrise, populatia de la tara era eminamente analfabeta, ceea ce cu mici exceptii este valabil din pacate si astazi. „Plugarul”, dupa ce venea de la munca se oprea la crâsma din sat, nu se punea cu „condeiul” in mâna la biroul din sufragerie, sa-si astearna pe hartie trairile emotionale.