Noutati :

Festivalul Catalan de la Timisoara blocheaza mai multe strazi! Peste 500 de spanioli vor face spectacol. Vezi programul si unde se inchide traficul!

30 iulie, 2014 - 03:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
4

TIMISOARA. La Timisoara se va desfasura, in aceasta vara, cel mai mare si impresionant festival catalan din afara Spaniei. Vor veni, asadar, la Timisoara, peste 500 de artisti. Vor forma constructii umane, vor fi giganti, jocuri cu foc si multe surprize. Ai mai jos programul complet al festivalului!

Festivalul se va desfasura in perioada 8-10 august, in mai multe locuri din Timisoara.

8 AUGUST

Evenimentul va incepe cu un spectacol de hore catalane (Sardanas), in Parcul Rozelor, in data de 8 august, de la ora 10.00.

O prima expozitie de constructie umana va avea loc in aceeasi zi, de la ora 17.00, pe platoul de langa Stadion.

Tot in 8 august vor avea loc dansuri cu bastoane, la Iulius Mall, iar ziua se va incheia cu spectacole in Piata Victoriei si pe strada Marasesti.

Traseele pe care traficul rutier va fi temporar inchis in Timisoara, din cauza Festivalului

9 AUGUST

Sambata, 9 august, de la ora 11:00, in Piata Victoriei, vor  avea loc ateliere de cultura populara catalana, cum ar fi cursuri de dans Sardana (hora catalana), cursuri de Falcons (constructii umane, scrabel multicultural, poze cu capetele gigant).

Ziua va continua cu parada catalana Cercavila, unde se vor prezenta toate grupurile participante la festival, printre acestea numarandu-se Ansamblul Timisul, precum si Peregrinii.

Parada va avea loc de la ora 18.30, iar traseul pe care se va desfasura aceasta va fi urmatorul: str. Marasesti colt cu Gh Dima – Piata Victoriei (prin fata Operei) – Modex (blocare sens giratoriu  str  I C Bratianu, bv 20 Decembrie 1989, str Lucian Blaga, str.Carol Telbisz) – bv 20 Decembrie 1989 ( inchisa circulatia pe ambele sensuri) – C D Loga (in fata Primariei) str CD Loga blocata pe portiunea cu Primaria – Bv Regele Ferdinand – Piata Regia Maria – Bv Republicii – Piata Victoriei (in fata Operei).

Ziua a doua de festival se va incheia cu spectacolul La Terra i el Foc a Catalunya (Pamantul si Focul in Catalonia), care va incepe de la ora 20:00 si se va termina la ora 23:00, spectacolul avand loc in Piata Victoriei.

10 AUGUST

Duminica, 10 august, de la ora 11:00, in Piata Victoriei, vor avea loc ateliere de cultura populara catalana, precum cursuri de dans Sardana si cursuri de Falcons.

De la ora 18.30, in Gradina de Vara a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzica din Catalonia, urmand ca de la ora 20.30 sa se desfasoare Parada Fanfara Catalana, cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante, parada desfasurandu-se la Gradina de Vara.

Festivalul catalan se va incheia prin spectacolul Follia Dels Elements (Nebunia Elementelor), care va incepe de la ora 21.15, unde vor fi prezente toate grupurile participante la festival. Tot in Gradina de Vara.

Programul complet al festivalului:

Vineri 8 august 2014
Parcul Rozelor
10:00  Sardanas – hore catalane. Grupurile Cobla  Jovenívola d’Agramunt , Sol Ixen, Sa Palomera si Xàldiga
Iulius Mall
15:00 – 16:30 Dans cu bastoane si muzica traditionala catalana. Grupurile Bastoners de l’Esbart Cabirol de Sils si Sacaires de Tarragona
Platoul din fata stadionului Dan Paltinisanu
17:00 – 18:00  Constructii umane – Falcons. Grupul Falcons de Barcelona
Platoul din fata Scolii Generale nr. 30 Zona Soarelui
17:00 – 18:00 Constructii umane – Falcons. Grupul Falcons de Piera
Piata Victoriei  – Str. Marasesti – Str. Alba Iulia
18:00 – 19:00 Spectacol itinerant.  Grupurile Colla de Geganters de Cervera si Colla de Geganters de Ribes de Freser
Piata Victoriei
19:00 – 23:00 Eveniment principal:  Spectacolul Cerul si Marea in Catalonia
Arcana  Apei – Grupurile:  Sacaires de Tarragona, Grup d’havaneres, Boira,  Esbart Maragall,  La Cobla Volta el Mon, Gegants de l’Agrupació, Gegants  de  Cervera, Gegants de Ribes de Freses, Gegants de Montblanc , Gegants de  Roses,  Falcons de Barcelona, Falcons de de Piera,  Ansablului Timisul
Arcana Aerului – Grupurile:  Ministrers del Sabre, Cobla Volta el Mon, Boira, Peregrinii, Ansablul Timisul, Bastoners de Sils, Gegants de l’Agrupació, Nans de Roda i Sil, Xàldiga, Sol Ixent si Sa Palomera
Demonstratii de rom flambat
Reprezentatie finala – Grupul Ball de Diables de Mataró

Sambata 9 august 2014
Piata Victoriei
11:00 – 13:00 Ateliere de cultura populara catalana si scrabble: cursuri de dans Sardana -hora catalana, cursuri de Falcons – constructii umane, scrabble multicultural, poze cu capetele gigant. Grupurile Gegants i Mulassa de Montblanc, Gegants de Ribes, Esbart Cabirol si Capgrosos dela fundació de la Roda
11:00 – 18:00 Pregatirea elementelor imaginare – Expunerea elementelor de recuzita, giganti capete uriase, draci, etc.
11:30-12:30 Sardanas – hore catalane si Constructii umane . Grupurile Cobla Volta el Mon si  Falcons de Piera
Foaierul  Salii Capitol – Filarmonica Banatul Timisoara
13:00 Receptia oficiala – intampinarea de catre autoritatile locale a grupurilor participante la festival
Piata Victoriei
17:30 – 19:00  Parada.  Toate grupurile participante la festival
Traseu: Strada Marasesti colt cu Gheorghe Dima – Piata Victoriei – Modex – Bulevardul 20 Decembrie 1989 – Bulevardul CD Loga – Bulevardul Regele Ferdinand – Piata Regia Maria – Bulevardul Republicii – Piata Victoriei (in fata Operei)
19:00 – 23:00 Eveniment principal:  Spectacolul Pamantul si Focul in Catalonia
Arcana Pamantului – Grupurile: Cobla Jovenívola d’Agramunt, Sol Ixent , Sa Palomera,  Xàldiga, Esbart Cabirol, Esbart Maragall, Amics dels Gegansts i Mulasseta de Montblanc, Falcons de Piera, Gegants de Ribes, Capgrosos de la Roda, Gegants de Roses, Falcons de Barcelona, Ansamblul Timisul, Gegants de Cervera, Ball de Diables de Mataró, Gegants de l’Agrupació de colles geganteres de Catalunya.
Arcana Focului – Grupurile:  Ministrers del Sabre, Quartet Segle XVIII, Dansa Barroca, Grup d’Havaneres Boira, Peregrinii, Diables de Matarío i el Basilisc

Duminica 10 august 2014
Piata Victoriei
11:00 – 13:00 Ateliere de cultura populara catalana si scrabble: cursuri de dans Sardana – hora catalana, cursuri de Falcons – constructii umane,  scrabel multicultural, poze cu capetele gigant. Grupurile Gegants de Cervera, Gegants l’Agrupació si Diables de Mataró
11:00 – 18:00 Pregatirea elementelor imaginare – Expunerea elementelor de recuzita:  giganti capete uriase, draci, etc.
11:30 – 12:30 Sardanas – hore catalane si Constructii umane. Grupurile Cobla Jovenivola d’Agramunt si  Falcons de Barcelona
Gradina de Vara a Filarmonicii  Banatul Timisoara
18:00 – 20:00 Concert  de muzica din Catalonia. Grupurile Volta el Mon si  Jovenívola d’Agramunt
Gradina de Vara a Filarmonicii  Banatul Timisoara
20:00 – 20:45 Parada si fanfara catalana. Cu implicarea tuturor grupurilor  muzicale participante
Piata Victoriei
20:45 – 23:00 Eveniment principal: Spectacolul Nebunia Elementelor
Toate grupurile participante la festival.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Bienvinguts….a Timisoara…

 2. Pai de ce si-a facut Robu, cu toata familia, concediul in Spania ? Recompensa pentru organizarea FESTIVALULUI CATALAN ! Iar voi il votati ca boii ! Mai bine sa castige ei, decat noi !

  • Hai mai lasa-ma, numai el si alte nu-stiu-cate mii de timisorei (inclusiv subsemnatul) au facut vacanta in Spania.
   Ai vreo dovada ca a primit ca mita acest concediu pt. organizarea festivalului ? Dute la DNA cu ea, nu bate campii pe forumuri.

   • timisorei = timisoreni