Festivalul cailor putere la Deta: Pilotii de raliu si motociclistii si-au “impartit” adrenalina la Deta Super Rally & Kart

Deschisa de parada motociclistilor de la Guerrilla Motors, competita automobilistica Deta Super Rally & Kart a spart monotonia specifica zilelor de sambata si a oferit publicului aflat de-a lungul traseelor unde s-au desfasurate cele patru probe speciale un adevarat regal al cailor putere.

Porniri in tromba, viraje, intoarceri cu frana de mana, derapaje controlate si acceleratii “la blana” catre linia de sosire, toate aceste manevre executate la viteze de peste 80 – 90 km/h au facut deliciul sutelor de spectatori, dar s-au constituit si intr-o buna propaganda a sportului pe patru roti din Timis.

Inainte ca primarul Petru Roman sa de-a startul intrecerii de la Deta, pilotii si copilotii echipajelor care au participat la cea de-a II-a etapa a Campionatului de Automobilism si Karting Timis au fost extrem de preocupati de prognoza meteorologica a zilei, fiecare intrebandu-se care va fi evolutia vremii si daca este cazul sa-si echipeze bolizii cu slickuri de ploaie. Pana la urma, amenintarea ploii, care nu a mai venit, si-a pus amprenta asupra timpilor de concurs, in conditiile in care pe masini s-au pastrat anvelopele standard, care nu a oferit nici un fel de avantaje in privinta aderentei.

In absenta pilotilor Alexandru Krepelka campionat automobilism timis, campionat karting timis, calasi Raul Tudoreanu, primul loc pe lista de start a revenit, in premiera, echipajului Preunca – Ilas, care a cedat emotiilor inerente deschiderii “balului” cailor putere si a comis o eroare de traseu, sesizata de arbitri si penalizata de organizatori cu aproape 40 de secunde. In ciuda acestui start mai putin reusit, vicecampionii etapei trecute au avut un parcurs de exceptie si au castigat toate celelalte trei probe speciale si, in final, au ocupat ultima treapta a podiumului la clasele II si III.

“Acest echipaj nu a cedat dupa ce, la proba speciala unu, a comis o eroare de traseu si, in cele din urma, cu perseverenta, a reusit sa recupereze o buna parte din timpul pierdut si sa urce pe treapta a III-a a podiumului, ceea ce constituie o adevarata performanta”, a subliniat presedintele Comisiei de Automobilism si Karting Timis, Ladislau Giurisici, la festivitatea de premiere.

De altfel, fara eroarea de traseu din debutul concursului, echipajul Preunca – Ilas ar fi castigat la pas Deta Super Rally & Kart, in conditiile in care favoritul intrecerii, echipajul Martincsek – Damse, a fost nevoit sa abandoneze concursul dupa proba speciala III, desfasurata la Complexul Astral din Denta, din cauza unei defectiuni tehnice la motor.

Iata castigatorii celei de-a II-a etape a Campionatului de Automobilism si Karting Timis:

Clasa I:
1.    Istoc – Ciobra
2.    Giurisici – Rotaru
3.    Iancu – Gridjac

Clasa II:
1.    Giurisici – Rotaru
2.    Popa – Cosariu
3.    Preunca – Ilas

Clasa III:
1.    Curelaru – Curelaru
2.    Giurisici Rotaru
3.    Preunca – Ilas

Feminin:
1.    Borlovan – Zvanciuc
2.    Popa – Savulea

Debutanti:
1.    Preunca Mihai
2.    Darco Pelici

Juniori:
1.    Cristian Sugar

Karting

SuperSport Puffo:
1.    Mario Iordache
2.    Antonio Taraban

SuperSport Juniori:
1.    Isabela Isac
2.    Bogdan Ghitulescu
3.    Victor Nagy

Echipe:
1. Sport Masters Year 2012
2. Schoko Baroque Racing

Urmatoarea etapa se va desfasura in data de 27 aprilie, pe platforma Iveco din Calea Sagului.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. speedy spune:

  au fost mai mult de 15 echipaje?

 2. andrei spune:

  daca-i luam in considerare si pe debutanti, juniori si copii, au fost mai multe 😉

 3. Vasi spune:

  clasa 1 giurisici
  clasa 2 giurisici
  clasa 3 giurisici deci mai era nevoie de 12 echipaje 🙂

 4. loredana spune:

  Aproape 40 de secunde penalizare ?????? Daca ne uitam pe clasament o sa vedem ca sunt 16 secunde … o mica mare diferenta!!!

  • Cronometru spune:

   Autorul articolului a considerat, poate, ca si cele ~ 20 sec pt tura facuta in plus au facut parte din penalizare, de fapt o autopenalizare !
   Nu te mai agita ca sifonul , norocul celor de pe podium a fost ca a lipsit Krepi, Tudoreanu…..!

   • loredana spune:

    serios? si cum au ajuns ei la concluzia de 20 secunde ?? puteau fi 10 sau 30 secunde !Mai mult decat atat in articol se vorbeste de 40 de secunde de penalizare nu de autopenalizare cum spui tu! Si chiar daca au facut sau nu o tura in plus … la urma urmei au facut-o pe barba lor …

 5. edi spune:

  Ar trebui publicate din timp evenimente auto-moto nu doar cacat de fotbal

 6. ion spune:

  Acestia sunt cei cu : pentru ca…filme, pentru ca …masini ?

 7. DANNY59 spune:

  Cenzuraaaaa! de ce mi-ati sters comentariul? Era prea mult adevar in el?