Festival de rock la Timisoara! Pro Musica, Implant pentru Refuz, Zdob si Zdub, Phoenix urca pe scena din Piata Victoriei

TIMISOARA. Iubitorii de rock din Timisoara au parte de un weekend plin saptamana aceasta: doua zile de festival chiar in centrul orasului. Prima editie a Timisoara Rock Festival are loc chiar in 30 si 31 octombrie, in weekendul in care mai toate localurile din Timisoara au pregatite party-uri de Halloween.

Pro Musica, Implant pentru Refuz, Zdob si Zdub, Sonatic sau Sanctuar sunt doar cateva dintre trupele care vor face spectacol in Piata Victoriei, atat vineri, cat si sambata, incepand cu ora 19:00.

Evenimentul este organizat de Primaria Timisoara, care nu se straduieste sa-l promoveze in niciun fel. Probabil ca specialistii in comunicare din institutia de pe C.D. Loga nu planuiesc sa adune prea multi spectatori, avand in vedere faptul ca mai sunt doar 5 zile pana la festival si nu s-a auzit nimic din partea Primariei Timisoara. Nici pe site-ul institutiei, nici in vreo conferinta de presa, nici pe pagina oficiala de Facebook a primarului, nici pe „televiziunea Facebook a primariei”, acolo unde intaiul gospodar al Timisoarei tine monologuri, langa cate o angajata a institutiei de pe C.D. Loga, care citeste de pe foaie niste intrebari foarte „inspirate”. Nici „Asociatia Timisoara Capitala Culturala Europeana” nu pare sa aiba trecut evenimentul in program. Dar la ce sa ne asteptam, cand Timisoara a trecut mai departe in competitia lansata de Ministerul Culturii, iar asociatia care spera sa obtina acest titlu pentru Timisoara nu simte nevoia sa ii informeze si pe timisoreni despre acest prag, trecut cu greu.

Afisul festivalului a fost pus insa pe Facebook de… artisti, care vor sa-si promoveze concertele in orice fel, dar si evenimentele din Timisoara.

In urma cu aproape un an, cand reprezentantii Primariei Timisoara anuntau ca vor organiza un festival rock, spuneau ca „este timpul sa avem in Timisoara si un festival de rock, de mare substanta. Nici vorba sa vedem insa trupe celebre in Timisoara prea curand. Executivul Primariei Timisoara ne declara, la inceputul anului, ca „trebuie sa ne vedem de lungul nasului”, pentru ca nu avem unde sa organizam concerte cu trupe celebre. Poate vor incapea in amfiteatrul care se va amenaja pentru ca trecatorii sa poata admira controversata fantana de pe Bega, in spatele Catedralei Mitropolitane, ca de sala polivalenta sau stadionul promise in campania electorala de primarul liberal n-am mai auzit de multa vreme…

______

UPDATE! 3 zile de rock, in loc de 2

Reprezentantii Primariei Timisoara au reactionat in cele din urma si au prezentat programul complet al festivalului. Astfel, vom avea 3 zile de Timisoara Rock Festival, nu 2, asa cum scrie pe afisul postat pe Facebook. Din program lipsea… Phoenix.

Iata programul complet!

vineri, 30 octombrie: The Different Class, Implant pentru Refuz, Pro Musica, Pasarea Rock
sambata, 31 octombrie: Mere, Sanctuar, The Weekend Band, Sonatic, Zdob si Zdub
duminica, 1 noiembrie: All Friends Band, Vest Phoenix Cover, Phoenix.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Tim Rock spune:

    In urma cu aproape 30 de ani se „inventase” un festival de muzica rock al Timisoarei. Se numea Tim Rock.
    Regaseai formatii de referinta nascute in Timisoara si nu numai, cum ar fi Celelalte Cuvinte, Cargo.
    Oare ei nu-si mai gasesc loc intr-un eveniment in acest oras?