Noutati :

Festival de Flamenco, atelier de arhitectura si concurs de traduceri la Zilele Culturii Spaniole de la Timisoara

24 aprilie, 2012 - 02:11 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. O saptamana plina de cultura spaniola. De asta vor avea parte timisorenii care vor participa la Zilele Culturii Spaniole, care vor avea loc la Timisoara la inceputul lunii mai.

Organizatorii promit momente care mai de care mai interesante. Are loc un adevarat festival de flamenco in aer liber, o conferinta de arhitectura sustinuta de cel mai tare arhitect spaniol de pe Facebook, care are peste 420.000 de fani pe reteaua de socializare, dar si un concurs de traducere de poezie cu premii in excursii.

„Spania este o tara extrem de bogata din punct de vedere cultural, dar multi nu stiu de ce. Cei ce vor veni la evenimente vor descoperi multe lucruri noi despre cultura spaniola. Engleza si spaniola sunt limbile cele mai cunoscute din lume. La aceste activitati se deschide nu numai Spania, ci si America Latina, unde sunt mai multi vorbitori de limba spaniola decat in Spania”, a explicat Jose Miguel Vinals, un om de afaceri spaniol fascinat de Timisoara, organizatorul Zilelor Culturii Spaniole in capitala Banatului.

Cele mai importante momente sunt lectiile de flamenco ale profesoarei Almudena Bonilla si un atelier de arhitectura sustinut de catre „cel mai tare arhitect care are peste 420.000 de prieteni pe Facebook”, Angel Luis Tendero.

Iata programul!

4 mai, ora 18:00, Piata Unirii – Flamenco in aer liber
5-6 mai, ora 18:00, Scoala de dans Dance Studio, str. Pestalozzi – Atelier de flamenco (intrarea 20 de lei/o zi, 30 de lei/2 zile)
7 mai, ora 19:00, Biblioteca Universitatii de Vest – Conferinta despre orasul Noua Barcelona
9 mai, ora 18:00, Facultatea de Arhitectura – Conferinta de Arhitectura „Procesul de creatie”
9-12 mai, Atelierul de Urbanism, str. Alba Iulia – Expozitie de arhitectura Angel Luis Tendero
10 mai, ora 20:00, Caffe D’Arc – Atelier de arhitectura Angel Luis Tendero
10 mai, ora 18:00, Sala 204, Universitatea de Vest – Conferinta de literatura „Cuvant la cuvant”
12 mai, ora 11:00, Sala Bibliotecii Universitatii de Vest – Concursul de Traducere de poezie spaniola
11-12 mai, ora 22:00, Piata Unirii – Teatru in aer liber „Cosas que nunca te dije”Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...