Festival al berii la Timisoara si o multime de spectacole! Va fi prima editie a unui eveniment de suflet in Banat

TIMISOARA. Se implinesc 25 de ani de prietenie intre orasele Timisoara si Karlsruhe, iar in capitala Banatului se va desfasura prima editie a Zilelor Culturii si Economiei Germane in Banat.

CITESTE SI: EXCLUSIV! BATAIE ca-n filme intre doi politisti, nu departe de Timisoara! Cine sunt ‘vedetele’ incaierarii? VIDEO! 

Astfel, organizatorul, Consulatul Republicii Federale Germania la Timisoara, a pus la cale o multime de evenimente, in perioada 28 mai – 21 iunie.

Printre altele, vor fi concerte clasice si pop, expozitii de arta, dar si despre cultura germana, despre istoria svabilor banateni, spectacole de teatru, prezentari de carte, intalniri diverse, un simpozion legat de scoala profesionala duala dupa model german, un targ al firmelor germane din Banat, iar totul va culmina cu un festival al berii in centrul orasului, transmit organizatorii.
Zilele Culturii Germane include in programul sau si evenimentele din cadrul Zilelor Minoritatii Germane din Banat, un eveniment deja consacrat, care reuneste in cele trei zile numeroase momente legate de viata si cultura germanilor din Banat.

 

Consulatul German de la Timisoara se bucura de numerosi parteneri si invitati locali, regionali si internationali, care se alatura acestei serii de evenimente pentru a celebra diversitatea culturala si stransa colaborare pe plan cultural si economic dintre Romania si Germania in regiunea Banat, dorindu-se a fi in acelasi timp o declaratie de sustinere si insotire din partea Consulatului German, a Clubului Economic Banat si a celorlalti parteneri pe drumul Timisoarei spre Capitala Culturala Europeana 2021.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...