Noutati :

FEST-FDR2018 continua. Celebrul teatru Schaubühne din Berlin joaca pentru prima data la Timisoara

7 mai, 2018 - 11:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Daca week-end-ul FEST-FDR a insemnat incitantul spectacol 10 al Teatrul National din Sibiu, extrem de dinamicul spectacol muzical Familia fara zahar al Teatrului Mic si al Centrului Educational „Replika”, exceptionala intalnire cu trupa Subcarpati in concert si cu actorii – acrobati de la eVenti Verticali (Italia), inceputul de saptamana lanseaza noi provocari.

Luni, 7 mai, de la ora 19, Sala Mare a Teatrului National gazduieste pentru prima oara in Timisoara un spectacol al unuia dintre cele mai recunoscute teatre din Europa, celebrul Schaubühne din Berlin. Spectacolul Empire este o coproductie a celebrului teatru german cu International Institute of Political Murder, Zürcher Theater Spektakel si Steirischer Herbst Festival Graz. Un eveniment unic, spectacolul Empire incheie Trilogia europeana, proiect care, timp de trei ani, a adus sub lupa teatrului miturile si realitatile Europei. Doi actori reprezentand vechea Europa imbibata de istorie si traditii impart scena cu doi actori sirieni refugiati de curand in Franta si Germania, intr-un portret intim al emigrantului, repovestit la scara epica intr-o Europa care este, in egala masura, un imperiu mitic si pragmatic. Empire inseamna, de asemenea, intalnirea cu Maia Morgenstern si cu opera lui Milo Rau, unul dintre cei mai rezonanti creatori de teatru europeni ai ultimilor ani.

Tot luni, de la ora 21, la Sala 2, Teatrul de Comedie din Bucuresti prezinta in cadrul FEST-FDR spectacolul Numitorul comun de Alexandru Popa, in regia lui Vlad Zamfirescu. O intalnire cu Marius Florea Vizante, deja binecunoscut publicului, dar si cu excelentii actori Nadiana Salagean si Alexandru Ion intr-un spectacol care, dincolo de incarcatura comica, creeaza un univers viu, original, autentic.

In sfarsit, de la ora 22, in Piata Victoriei, spectacolul Wanted al trupei italiene de teatru acrobatic eVenti verticali, reface magia unui show care imbina teatrul, arta video si acrobatia.

Marti, 8 mai, de la ora 17, in Studio „Utu Strugari”, Teatrul Luni de la Green Hours si tinerii actori de la Frilensar prezinta inaintea erei noastre, un spectacol semnat de Daniel Chirila. inaintea erei noastre este o privire comica despre un trecut inca prea prezent, o poveste plina de umor, cu replici inteligente si care isi incarca spectatorii cu energia debordanta a actorilor si cu bucuria lor de a juca.

Urmatorul spectacol marca FEST-FDR al zilei de marti este Cea mai calduroasa zi din an de Bogdan Theodor Olteanu, o productie Teatrul Apollo 111 si SUB25, Bucuresti, spectacol programat de la ora 19, la Sala 2. O poveste de dragoste, o viata concentrata intr-o singura zi, Cea mai calduroasa zi din an intra in fragila lume in care un El si o Ea care aleg sa insele singuratatea, macar pentru 24 de ore.

O fascinanta reintalnire cu Teatrul Masca incheie ziua de marti, 8 mai: de la ora 21, in Piata Victoriei va avea loc spectacolul Strigatele Parisului, in regia lui Mihai Malaimare, care, de altfel, semneaza si scenariul acestei fermecatoare povesti vizuale despre meseriile uitate ale Parisului. in scene desprinse parca din cartile de povesti, spectacolul Strigatele Parisului isi apropie spectatorii de lumi care par, deodata, mult mai aproape de cea in care traiesc.

Nu in ultimul rand, in completarea programului de spectacole, FEST-FDR lanseaza o invitatie la intalnirea cu cartea de teatru. Astfel, luni, de la ora 17, in spatiul extrem de prietenos de la Libraria „La doua bufnite” are loc lansarea volumului Teatrul romanesc de azi. Noi orizonturi estetice/Romanian Theatre Today. New Horizons, volum coordonat de criticul de teatru Oltita Cantec. Prezinta Daniela silindean si Alina Mazilu.

Biletele pentru spectacolele care se joaca in salile de spectacole se gasesc la Agentiile Teatrului National: Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2 si Agentia „Sala 2”, in Parcul Civic. Orar: zilnic, orele 11 – 19. Locurile pot fi achizitionate si online, pe site-ul Teatrului National Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...