Noutati :

Femeile iau atitudine in probleme de mediu, educatie si politici sociale

22 martie, 2011 - 01:54 PM
Autor: Anonim      
Categorie: POLITIC
0

Organizatia de Femei a PDL va desfasura in anul 2011, impreuna cu Fundatia Konrad Adenauer un program de formare de formatori, parte a proiectului „Politici publice pentru PDL”, ce include mai multe stagii de pregatire.

Timisul este reprezentat la aceste sesiuni de Mariana Nagy, presedinte al Organizatiei Judetene de Femei.

O prima sesiune de instruire a viitoarelor formatoare a avut loc deja, in perioada 18 – 20 martie. Evenimentul s-a desfasurat la hotel Delta, unde au participat peste douazeci de membre PDL din tara. Lucrarile sedintei au fost deschise de Presedintele Organizatiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, alaturi de directorul Fundatiei Konrad Adenauer, Holger Dix.

Pe parcursul celor doua zile de dezbatere, participantele la seminar au abordat urmatoarele teme: “Conceperea si implementarea politicilor publice” – Marian Zulean, conf. univ.dr. in cadrul Universitatii Bucuresti, „Utilizarea si valorificarea mijloacelor de comunicare moderne” – Cristian Patrasconiu, director adjunct al Institutului de Studii Populare si nu in ultimul rand „Politicile de mediu din perspectiva PDL” – Ioan Gherhes, presedinte executiv al Asociatiei Romane de Mediu.

Cu aceasta ocazie s-a constituit grupul de lucru de mediu al OFPDL din care face parte si Adina Horablaga, vicepresedinte BPJ OFPDL Timis. In perioada care urmeaza se vor constitui si grupurile de lucru pe educatie si pe politici sociale.

Urmatoarele seminarii se vor desfasura in diverse locatii din tara, iar temele abordate vor viza:

· educatia, managementul organizational si redactarea politicilor publice;
· doctrina crestin-democrata, managementul de proiect, retorica;
· leadership, initiative locale;
· politici sociale, comunicarea cu presa.

Cunostintele dobandite pe parcursul celor cinci sesiuni de instruire a trainerilor, vor fi puse ulterior la dispozitia membrelor PDL din tara, in vederea profesionalizarii candidatelor atat pentru administratia publica locala si centrala, cat si pentru Parlamentul Romaniei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...