Noutati :

Femeile din Banat si Oltenia, printre cele mai responsabile mame, spun specialistii de la UNICEF

3 iunie, 2011 - 10:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Nu orice femeie poate fi o mama buna. O confirma un studiu al UNICEF, care spune ca banatencele sunt pe locul al doilea in ceea ce priveste responsabilitatea de mama, in timp ce moldovencele sunt codase.

Exista diferente majore de la o regiune la alta in ceea ce priveste modul in care sunt informate mamicile sau viitoarele mamici. Conform specialistilor UNICEF, cele mai iresponsabile mame sunt moldovencele si dobrogencele, pe cand femeile din Muntenia-Bucuresti, Banat-Oltenia sunt cele mai responsabile.

Nivelul de scolarizare, dar si mediul din care provin tinerele mame sunt extrem de importante. Studiul arata faptul ca exista diferente foarte mari intre femeile de la oras si cele de la sate.

In timp ce putin peste 30% dintre mamele care provin din mediul rural au beneficiat de consiliere si informare, procentul este de peste 60% in cazul femeilor care traiesc in orase.

In acelasi timp, mamele foarte tinere, cu varste intre 15 si 19 ani, nu cunosc suficiente detalii legate despre alaptare sau despre ce trebuie sa faca inainte, dar si dupa nasterea copilului. Astfel, se ajunge la situatii in care multe dintre viitoarele mamici nu trec nici macar o data pragul cabinetului medical, pe toata durata sarcinii. Studiul arata ca aproape 60% dintre mame au vorbit despre alaptare cu medicul care le-a ingrijit in timpul sarcinii.

Cele mai multe mame informate in perioada prenatala sunt cele din regiunea Muntenia-Bucuresti, urmate de cele din Banat-Oltenia. Femeile din Moldova-Dobrogea cunosc cele mai putine date referitoare la sarcina si implicatii.

In Romania, durata medie a alaptarii la copiii din segmentul de varsta 0-6 luni este de trei luni, mult mai mica fata de media europeana de peste opt luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...