Femeile democrat-liberale demareaza lupta impotriva etnobotanicelor. Vor fi campanii in scolile si liceele din Timis

Peste 200 de femei democrat -liberale si alte cateva sute de tineri vor participa la o campanie impotriva consumului de produse din plante etnobotanice.

„Traieste-ti viata fara etnobotanice” este numele campaniei initiat de organizatia de femei a PDL, la nivel national. Aceasta se va desfasura in toate municipiile resedinta de judet din tara.

Pe durata intregii campanii, care in Timisoara se va desfasura in luna martie, vor fi organizate dezbateri cu elevii si liceenii, iar femeile democrat-liberale vor purta cate o insigna care reprezinta lupta lor impotriva etnobotanicelor.

„La nivel national 2.760 de tineri au ajuns la spital in stare grava din cauza etnobotanicelor. De asemenea, au fost 1.300 de cazuri cu risc ridicat de imbolnavire”, a declarat Mariana Nagy, presedintele Organizatiei judetene de femei a PDL Timis.

Femeile din Timis ale PDL au anuntat ca se vor implica si in stabilirea normelor de aplicare a Legii creselor care a intrat in vigoare in 2007, dar nu se poate aplica.

„Am discutat cu colegi de-ai nostrii din Parlament si Legea Creselor se poate aplica si fara norme. Singura problema este ca Registrul Comertului nu stie cum sa o aplice. Cresele care functioneaza acumsunt ale unor ONG-uri, care nu au niciun profit. Daca cineva, cu o societate comerciala doreste sa isi deschida o cresa pentru a obtine profit, nu poate din cauza Registrului Comertului care nu stie cum sa aplice legea”, a mai declarat Mariana Nagy.

Aceasta a precizat ca femeile democrat-liberale pe care le conduce au inceput, deja, sa lucreze la propuneri de norme de aplicare a Legii Creselor, pe care urmeaza sa le inainteze deputatilor partidului. Acestia, la randul lor, vor incerca sa impuna noile norme.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...