Felicia Stoian, Traian Jurchelea si alti cantareti iubiti din Banat, dar si o multime de ansambluri folclorice indragite, la o sarbatoare a folclorului din Timis

TIMIS. Se incing horele intr-o localitate din Timis, unde se pregateste una dintre cele mai mari sarbatori de peste an.

CITESTE SI: Ce Transfagarasan, ce Transalpina!? Un nou drum se construieste peste munti si nu e foarte departe de Timisoara! 

Este vorba de Festivalul de Folclor Traditii Belintene, care ajunge la a VIII-a editie in aceasta vara si porneste in 30 iulie, de la orele 17.00, in comuna Belint din Timis.

Sarbatoarea incepe cu o parada a portului popular care porneste de la Scoala din Belint si ajunge in fata Bisericii Ortodoxe din Belint unde se deschide petrecerea.

Vor participa urmatoarele ansambluri folclorice: Bujoreana din Traian Vuia, Lugojana din Lugoj, Banatanul din Gavojdia, Sveti George din Stanciova, Kruna din Sanmartinul Sarbesc, Daroveanca din Darova, Ghiocelul din Giroc si Hora Belintului dar si solistii vocali: Mirabela Stefanescu, Cristian Tomoni, Adrian Poenaru, Felicia Stoian, Traian Jurchelea, Radu si Monalisa Sufan.

Hora Belintului va prezenta suite de dansuri populare atat din zona de campie a Banatului, cat si din cea de munte, dar si melodii populare cu solista vocala a ansamblului Roxana Girda. Acompaniamentul muzical va fi asigurat de catre orchestra ansamblului Hora Belintului, iar prezentarea festivalului de catre Felicia Stoian si Monalisa Sufan. Coordonatori sunt profesorii Ioan Popovici si Gheorghita Puiu Vasi, directorul festivalului fiind Adrian Zimbran.

Sarbatoarea e organizata de Primaria Belint care asteapta oaspeti din tot judetul la evenimentul de duminica, 30 iulie.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. cum sa o pui pe felicia stoia inaintea lui Traian Jurchelea