Fel de fel de animale albinoase, adevarate obiective turistice. Vezi FOTO!

Desi sufera de o afectiune ereditara, animalele albinoase sunt in centrul atentiei fiind considerate chiar dragute, unele dintre ele fiind considerate adevarate atractii turistice in gradinile zoo din lume.

Albinismul, intalnit si la oameni, reprezinta o afectiune ereditara, care este datorata absentei melaninei, pigmentul care ofera culoare pielii, parului si ochilor. Acesta este caracterizat prin lipsa completa sau partiala a melaninei, potrivit Live Science.

Whitie, crocodilul alb, caruia ii place sa fie imbratisat. El a fost gasit in mlastinile din Lousiana, cand inca era pui, si a locuit in Parkul Hodenhagen, din Germania. Din cauza ca are pigmentul alb, diferit de cel normal, el nu ar fi supravietuit in salbaticie. Sunt doar zece aligatori si crocodili de culoarea alba in toata lumea, iar Whitie e singurul din Europa.

Delfinul roz – a fost descoperit in lacul Calcasieu la nord de Golful Mexic din sud-vestul Statelor Unite.

El inota alaturi de alti patru delfini, printre care si mama sa. Cu exceptia coloraturii sale inedite, delfinul roz parea a fi intr-o stare excelenta de sanatate.

Este complet roz si are ochii rosii ceea ce demonstreaza ca s-a intamplat o dereglare genetica denumita, cum spuneam mai sus, albinism. Pielea este foarte stralucitoare.

Gorila alba ( “Fulg de nea” ) este singurul exemplar albinos al acestei specii.

Aceasta a fost timp de peste 30 de ani mascota gradinii zoologice din Barcelona.

Vizitatorii au venit cu duiumul sa vada celebrul animal.

Urmasii gorilei au venit pe lume cu blana neagra.

Aceasta s-a imbolnavit de cancer de piele, iar astfel ingrijtorii au fost nevoiti sa ii administreze injectia letala.

Doar unul din 10.000 de arici se nasc albinosi, cu ochii rosii. Acestia traiesc si in salbaticie, desi din cauza culorii lor le este greu sa se ascunda de pradatori. Acestia au gasit o solutie pntru a supravietui: scotocesc prin noroaie pentru a se camufla.

Lipsa pigmentului poate reprezenta o problema grava pentru albinosi. Ochii acestora nu pot “filtra” razele soarelui din cauza neproducerii de melanina, iar urmarile sunt afectiuni mari ale ochilor sau orbirea.

Lipsa melaninei reprezinta de asemenea un mare pericol si pentru piele. Mai mult de o treime din animalele suferinde de aceasta afectiune se imbolnavesc de cancer de piele. Acestea sunt foarte usor arse de soare si pot face insolatie in orice moment.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.