Fara telefoane la scoala, la orele de curs. Profesorii pot confisca smartphone-urile elevilor

Foto: portalinvatamant.ro

Legea Educatiei vine cu noi prevederi care se vor aplica inca din aceasta toamna, iar una dintre acestea spune ca elevii nu vor putea folosi telefoanele in timpul orelor de curs.

CITESTE SI: Tot mai multe curajoase pe motoare la Timisoara. Motociclistele au devenit membri cu drepturi depline in familia bikerilor. Video 

Pana acum, folosirea telefoanelor mobile era interzisa doar in timpul orelor de curs. Din toamna, elevii vor putea folosi telefoanele in scoli, insa doar in zonele specificate in regulamentul intern.

Ba mai mult, elevii nu vor avea voie sa foloseasca telefoanele nici in timpul activitatilor scolare care se petrec in afara unitatii de invatamant, scrie antena3.ro.

In plus, daca nu respecta regula, profesorii vor putea chiar sa le confiste telefoanele daca sunt folosite oriunde altundeva. Ulterior, potrivit noii legi, telefoanele vor fi predate elevilor sau parintilor, dupa caz.

Legea nu prevede insa ce se intampla in momentul in care un elev refuza sa predea telefonul unui profesor si nici situatiile in care profesorul va preda telefonul inapoi la sfarsitul orei sau al zilei.

In prezent, interdictia privind telefoanele mobile nu era trecuta in legea educatiei, ci doar in regulamentul cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Nu se preciza nici faptul ca profesorii pot prelua telefoanele daca elevul incalca regula.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. cititor spune:

    Corect, fără telefoane. Că poate înregistrează iară vreun puști cum îi insultă profesorul în cadrul actului educațional și nu dă bine.

  2. eo55 spune:

    Cred că și în Olanda și Finlada se tem de același lucru. Țări foarte liberale, interzic și ei telefoanele.