Noutati :

Fara masini in centrul Timisoarei la sfarsit de saptamana! Mult sport, aer mai curat si distractie! Vezi programul de week-end la Saptamana Mobilitatii!

20 septembrie, 2013 - 09:50 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Plimbari prin centrul istoric in circuite cu ghid, ture de alergare si maraton, traseu cu bicicleta, trafic inchis in centru, toate vor insemna la Timisoara incheierea Saptamanii Mobilitatii. care a inceput in 15 septembrie si se termina in 22 septembrie.

Aceasta este o campanie a Uniunii Europene de sensibilizare a cetatenilor cu privire la folosirea transportului in comun, a bicicletelor si a mersului pe jos, in detrimentul transportului auto. Anul acesta campania se desfasoara sub sloganul „Clean Air – it’s your move” (“Aerul curat depinde de tine!”)

Proiectul promoveaza formele alternative de transport, reducerea emisiilor de gaze, a efectului de sera si reducerea factorilor poluanti care contribuie la dezvoltarea bolilor respiratorii si dauneaza mediului inconjurator. Ca mijloc principal de realizare a proiectului a fost propus mersul pe jos sau cu bicicleta.

Totodata, “Saptamana mobilitatii” sarbatoreste in data de 22 septembrie si „Ziua europeana fara masini”, o initiativa lansata de Uniunea Europeana in anul 1999. Ideea a fost preluata si promovata in 40 de tari pe mapamond, in prezent fiind marcata in peste o mie de orase.

22 septembrie, “Ziua fara masini”, promoveaza folosirea mijloacelor de transport in comun, bicicleta sau alte forme de deplasare ecologice, in locul masinii personale, cu scopul de a reduce poluarea urbana.

Asadar, atentie, soferi! Se inchide traficul in zona centrala a orasului de sambata dimineata, de la ora 6.00, si pana duminica seara, la ora 20.00!

Iata programul complet al ultimelor zile de la Saptamana Mobilitatii la Timisoara

Vineri – 20 septembrie

Str. Alba Iulia
Ora 20.00 Alergotura pune Timisoara in miscare prin 1000 de minute de jogging non stop, noaptea inclusiv, pana sambata la ora 14.00.  La turele de cate 10 minute sunt invitati toti pasionatii, incepatori sau nu, sa contribuie la cea mai lunga alergare organizata pana acum  in Timisoara.

Sambata – 21 septembrie

Ora 06.00 inchiderea circulatiei in zona Cetate  (zona vizata de proiectul privind Reabilitarea spatiilor publice din centrul istoric al orasului Timisoara (Cetate) – Piata Unirii, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Piata tarcului, str. Sergent C-tin Musat, V. Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Griselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu, Enrico Carusso)

Piata Unirii
Ora 10.00- 20.00 Targ de Biciclete editia a III-a
Ora 10.00 -13.00 Demonstratii de arte martiale, volei, probe atletice, badminton

Strada Marasesti
Ora 10.00 – 20.00 Jocuri si concursuri pe role si picioroange moderne, Clubul Sportiv No Limits

Str. Alba Iulia
Ora 14.00 Alergotura pune Timisoara in miscare – tura la care sunt asteptati cei mai multi participanti, incheierea alergarii non stop de 1000 de minute.

Duminica – 22 septembrie „Ziua europeana fara masini”

Stadionul Dan Paltinisanu
Ora 9.30 Maraton Timisoara editia a XIV-a,  Atletic Club Maraton

Piata Unirii
Ora10.00-20.00 Targ de Biciclete ,  Ateliere de creatie  cu Asociatia Noua Acropola
Ora 17.00 Demonstratii de Trial cu Verde pentru Biciclete.

Str. Marasesti
Ora 10.00 – 16.00 Jocuri si concursuri pe role si picioroange moderne, Clubul Sportiv No Limits
Ora 20.00 – redeschiderea circulatieiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lasa ca-i de ajuns sa treci pe langa terasele lui Robu din Victoriei, ca fumatorii de acolo iti taie pofta de „aer curat”.
    Situatie la fel de interesanta si in Mall, unde raspunsul tipic la o intrebare de genul „aici se poate fuma” este „de regula nu, dar astazi se poate”.