Noutati :

Fara lista de asteptare! Bolnavii au acces fara intrerupere la medicamente compensate si gratuite, inclusiv la cele pentru cancer

19 decembrie, 2013 - 01:39 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Aproximativ 290 de milioane lei s-au platit in 2013 pentru medicamente gratuite si compensate de catre Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis. Din acesti bani, peste 80 de milioane au fost pentru tratamentul bolnavilor de cancer, mai mult decat in anul precedent.

Avand in vedere arieratele foarte mari catre farmacii, care impiedicau buna desfasurare a avtivitatii farmaciilor si limitau acesul asiguratilor la medicamente,  s-au alocat la nivelul judetului Timis, pe parcursul anului 2013, fonduri foarte mari pentru ca toti bolnavii sa poata beneficia fara intrerupere de medicamente compensate si gratuite, inclusiv medicamente gratuite pentru cancer pentru ca acestia sa fie inclusi in programul de tratament si pentru a avea continuitate in tratament„,  a declarat prof.  univ. dr.  Victor Dumitrascu, presedintele CJAS Timis.

Peste 400 de pacienti primesc gratuit tratament oncologic la nivelul judetului Timis, iar in luna septembrie 2013, pentru prima data, lista de asteptare pentru medicamente gratuite pentru cancer a fost redusa la zero.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Care compensate,gratuite? Pentru boschetari ??? Sotia aa fost intrebata de medicul de familie daca este praprietara pe locuinta. Da ! Raspuns: fara compensate!!! Are o boala grea… A scos 160 lei la farmacie. Intreb din nou :care compensate,gratuite?!? Mare,mare minciuna !!!