Fara controale la frontierele interne aeriene si navale, din martie. Romania a intrat partial in Schengen

Ministerul de Interne anunta ca a fost adoptata Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen in Romania si in Bulgaria.

Decizia se aplica din martie 2024 si vizeaza frontierele aeriene si navale.

Romania si Consiliul Uniunii Europene vor continua eforturile pentru obtinerea unei decizii referitoare la eliminarea controalelor la frontierele terestre.

Astazi, 30 decembrie 2023, ora 22.38, Consiliul UE a adoptat Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen in Romania si in Bulgaria. in conformitate cu Decizia Consiliului UE, acquis-ul comunitar Schengen se va aplica la frontierele aeriene si navale ale Romaniei incepand cu luna martie 2024”, anunţa Ministerul de Interne.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. PNL = ciuma roșie , au vând Timișoara pt niste posturi la guvern. Vrem stadionul și sala polivalentă ce o blocați de 4 ani. PNL și Robu cu infractori lui vor sa distrugă Timișoara

 2. Partial inseamna in cazul de fata de fapt 1% pentru ca la granitele terestre este inconvenienta cea mai mare pentru cetateni si economie. Bine ca se lauda autoritatile ca au economistit 2 minute in aeroport in timp ce la terestru se sta cu orele in vama.

 3. O bascalie a guvernului…..

 4. Penibil! După atâția ani acești incompetenți nu sunt în stare să negocieze să se intre complet in Schengen! Deși trebuia să intrăm în anii imediat următori aderării la UE! Probabil că acum au avut interes să aibe penalii cum fugi ușor din România dacă pierd alegerile și își pierd imunitățile!

 5. Politicieni de câcat.! Se mai miră de ce votează lumea cu extremiști..!? Păi uite de ce …din cauza că sunteți de căcat..!
  Dacă voi de atâta timp nu ați fost în stare să puneți piciorul în prag in privința asta, pe lângă multe altele păi lăsații pe ăia care zic cu subiect și predicat….

 6. O să alimentez de la OMV doar avionu și barca. Contul la băncile lor l-am închis demult.

 7. de ce nu scrieti de cei 50 de mii de imigranti ilegali pe care ni va trimite austria pentru a intra in schengen?

  PS: guvernul a semnat inca din vara aceasta mizerie

 8. Mai votati penele, usere si pesede ca sa vo” deie!