Fara analfabeti la volan! Propunere de schimbare a Codului Rutier

Senatorul UDMR Fekete Andras Levente a initiat o propunere prin care permisul de conducere ar trebui obtinut doar de cei care au absolvit cel putin gimnaziul.

Plenul Senatului a adoptat miercuri cu 91 de voturi pentru, trei impotriva si doua abtineri o propunere legislativa prin care cei care doresc sa obtina permisul de conducere sunt obligati sa faca dovada absolvirii cel putin a ciclului gimnazial, pe lânga conditiile de vârsta si sanatate.

Initiativa legislativa, formulata de senatorul UDMR Fekete Andras Levente, urmeaza sa fie supusa votului final in Camera Deputatilor si modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice.

„La ora actuala in lege nu este stipulat nimic legat de scolarizarea celor care doresc sa obtina un carnet de conducere, dar trebuie sa prezinte un act medical si ca a urmat o scoala de soferi si poate sa mearga si daca reuseste prin anumite metode poate sa fie si analfabet si poate circula pe urma pe toate drumurile publice, autostrazi din toata lumea. La ora actuala sunt peste 27 de persoane care sunt in arest sau in cercetare de catre DNA Cluj, e o mafie intreaga in Salaj, Cluj, Bistrita, Maramures, Harghita, Covasna, s.a.m.d care au obtinut in mod fraudulos carnete de conducere, desi sunt analfabeti. S-a dovedit ca nu stiu sa scrie, nici sa citeasca”, a explicat senatorul UDMR.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.