Noutati :

Fantani noi cu apa proaspata si rece in cartierele din Timisoara. Cand ar putea incepe lucrarile? FOTO!

9 februarie, 2016 - 02:02 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Timisorenii ar putea sa beneficieze de noi fantani cu apa potabila in cartiere. Deocamdata insa, totul este la nivelul de plan, din moment ce Primaria a prevazut fonduri doar pentru studii de fezibilitate.  40 de mii de lei sunt in bugetul local pe 2016 pentru documentatie.

Discutia despre amenajarea acestora este insa una mult mai veche. Problema a fost pusa pe tapet si anul trecut, cand primarul Nicolae Robu vorbea despre forarea a zece fantani si chiar oferea si lista cu locatiile in care urmau sa fie amplasate.

Pe atunci se vorbea de urmatoarele locuri in care sa fie asezate: Parcul Carmen Sylva, Bulevardul Parvan nr. 18-20, Parcul Civic, Parcul Karlsruhe – Bihor, Take Ionescu nr. 43-45, Strada Eternitatii, Strada Olanda, Strada Constantin Zabulica, Parcul Adolescentilor si Strada Badeer. Acum nu mai este sigur ca se vor pastra aceste amplasamente.

Inainte de a se incepe lucrarile insa trebuie aprobate studiile de fezabilitate.

CITESTE Si: Liber la construirea de fantani in Timisoara. Cand incep sapaturile si unde vor fi facute?

Fantani-de-cartier (16)

Amplasamentele finale ale fantanilor vor fi cunoscute dupa obtinerea avizelor favorabile solicitate prin Certificatul de Urbanism. Adancimea fantanilor este stabilita prin studiile hidrogeologice si va fi o conditie stabilita prin avizul de la ABAB Timis. Prin tema de proiectare s-a solicitat o adancime de 80-120 m. Daca studiul de fezabilitate va fi aprobat de catre Consiliul Local in cursul acestui an, vom solicita fonduri pentru executia acestora„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, directorul Directiei de Comunicare din Primaria Timisoara, Alina Pintilie.

Cu alte cuvinte, in 2017 e posibil sa avem prima noua fantana in cartiere.

Contructia de noi fantani in cartiere este o continuare a unui program inceput pe vremea administratiei Ciuhandu. Pana acum, in Timisoara au fost construite 96 de fantani cu apa potabila.

 

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...