Opinia Timisoarei

Fantana cu pesti, in continuare ascunsa dupa garduri. N-o s-o vedem renovata nici in vara aceasta. Viceprimarul Latcau ameninta cu plangere penala

TIMISOARA. Epopeea revovarii Fantanii cu pesti, unul dintre simbolurile Timisoarei, e departe de a se fi sfarsit. La aproape 3 ani de la semnarea contractului si la mai bine de doua luni de la momentul in care ar fi trebuit ca lucrarile sa fie finalizate, reabilitarea monumentului bate pasul pe loc.

CITESTE SI: Datoriile mai mici de 40 de lei la taxe si impozite vor fi sterse, la Timisoara

Lucrarile propriu-zise au inceput in iunie 2020, iar de atunci ar fi trebuit refacute bazinul, instalatiile electrice, hidraulice si realizat un nou concept de jocuri de lumini si apa, cu pastrarea dimensiunilor geografice. Ce s-a facut? Au fost indepartate statuile in forma de peste de pe marginea fantanii si s-a sapat un sant in jurul acestei.

In ceasul al 12-lea, intrebat in cadrul unei sedinte de plen cat vor mai dura lucrarile, viceprimarul Ruben Latcau ameninta ca ii va face plangere penala constructorului, pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale.

Noi am facut o adresa saptamana aceasta catre Directia de Cultura, in care informam ca respectivul antreprenor nu-si indeplineste cauzele contractuale. A iesit din termenul contractual si suntem in punctul in care riscam sa avem un monument de for public al Timisoarei vandalizat. (…) Este, cred, al treilea contract, pe care aceasta firma, JDI Consult, il are cu Primaria Timisoara. Vom face o plangere penala si vom reintra in posesia fantanii si o vom reabilita. Imi pare rau ca aceste legaturi contractuale, pe care nu vrem sa le detaliem, creeaza dezavantaje pentru noi toti”, a explicat viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau, in cadrul sedintei de plen de marti seara.

Ulterior, edilul a explicat ca, de fapt, primaria a facut o sesizare privind situatia de la Fantana cu pesti catre Directia de Cultura, iar institutia va face un control si, abia daca firma nu se va conforma masurilor dispuse, ar putea face o plangere penala.

CITESTE SI: 25 de troleibuze noi, cu baterii, la Timisoara. Primaria cere peste 12 milioane de euro din PNRR, ca sa cumpere noi mijloace de transport in comun 

Va reaminim, in toamna anului trecut, reprezentantii primariei precizau ca lucrarea este inca in termen, ca s-a facut consolidarea obiectivului si ca elemente din piatra se afla inca la restaurare, asteptandu-se dupa un aviz de la Directia de Cultura privind pozitionarea unor instalatii. De atunci insa, pe santier nu au avut loc schimbari importante, iar termenul de finalizare al lucrarilor a fost depasit.

Fantana cu pesti, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi. A fost apoi modificata, ajungand la infatisarea de acum.

Exit mobile version