Noutati :

Datoriile mai mici de 40 de lei la taxe si impozite vor fi sterse, la Timisoara

19 aprilie, 2022 - 09:08 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Consilierii Locali ii „iarta”, si anul acesta, pe toti cei care au datorii mai mici de 40 de lei la Directia Fiscala a Primariei Timisoara.

CITESTE SI: 25 de troleibuze noi, cu baterii, la Timisoara. Primaria cere peste 12 milioane de euro din PNRR, ca sa cumpere noi mijloace de transport in comun 

In momentul in care, la finalul anului, cetatenii nu si-au platit in totalitate datoriile la taxe si impozite si raman creante mai mici de 40 de lei, Directia Fiscala este obligata sa le aminteasca uitucilor ca trebuie sa isi achite restantele la taxele si impozitele locale. Iar aceasta operatiune costa timp si bani.

In anul 2021, soldul creantelor fiscale, mai mici de 40 de lei, datorate si neachitate de debitorii persoane fizice, a ajuns la suma de 98.715 lei lei.

Executarea silita a contribuabililor care figureaza cu obligatii fiscale restante la bugetul local presupune din partea organului fiscal efectuarea unor activitati precum: emiterea si tiparirea somatiei, a titlullui executoriu si comunicarea acestora catre debitori; solicitarea de informatii despre debitori de la diverse institutii abilitate; emiterea si comunicarea adreselor de infiintare a popririi catre institutiile bancare si alti terti popriti, precum si alte activitati care genereaza cheltuieli materiale, de personal si cheltuieli postale efectuate in vederea comunicarii actelor administrative emise in vederea executarii silite, cheltuieli care depasesc valoarea de 40 de lei„, se arata in hotararea de Consiliu Local.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Esti iertat, dar trebuie sa stai la coada sa dai declaratie, ca doar nu merge asa usor sa simti ca ai datorie la stat. Si daca are statul datorie la tine trebuie sa faci cerere la caserie si ti vor da ei candva banii! In 2 3 ani.

  2. Si care e problema daca li se cer banii data viitoare cand au de achitat impozite? OK, pentru 40 de lei nu le trimite somatia dar ii taxeaza data viitoare.