Noutati :

FALT recomanda timisorenilor sa conteste facturile cu diferenta veche de gigacalorie primite de la Colterm

8 martie, 2011 - 10:26 AM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA – Incepand cu luna martie societatea de termoficare aflata in subordinea Primariei, Colterm, va emite facturile la apa calda si caldura majorate timp de zece luni. Mai exact, timisorenii vor primi vreme de 10 luni o a doua factura.

Primele vor ajunge in casutele postale ale oamenilor pana la sfarsitul lui martie, iar sumele vor fi in functie de numarul de camere al fiecarei locuinte. In urma cu un an, o hotarare a consiliului local a fost blocata in instanta deoarece Institutia Prefectului a atacat in contencios administrativ respectiva hotarare care majora pretul gigacaloriei de la 162 de lei la 187. Timp de un an, Colterm nu a incasat diferenta si vrea sa o recupereze acum.

Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara prin vocea presedintelui Petru Olariu spune ca normal ar fi ca timisorenii sa nu plateasca aceste facturi, ci sa le conteste. „Asociatiile de proprietari trebuie sa faca front comun, sa faca sedinta si sa instruiasca oamenii sa nu plateasca aceste facturi”, a declarat Petre Olariu, presedintele FALT.

In luna iunie a anului 2010, magistratii Curtii de Apel Oradea au decis ca hotararea CLT a fost adoptata legal. Acum, la jumatate de an de la acea hotarare, societatea de termoficare a transmis catre Asociatiile de locatari din Timisoara adrese prin care le cere acestora sa plateasca facturile la caldura retroactiv, din iunie 2010 si pana astazi, cu 187 lei/gigacalorie, si nu cu 162, cu cat au fost facturate pentru caldura. Prin aceasta recalculare a caldurii consumate de timisoreni, societatea Colterm spera sa poata recupera 22, 5 milioane de lei, bani pierduti de Colterm in perioada in care hotararea nu a putut fi aplica.

Conform calculelor facute de specialistii de la Colterm, timisorenii vor trebui sa plateasca 15,20 lei pentru un apartament cu o camera, 21 lei pentru un apartament cu doua camere, 27,5 pentru trei camere si 32,20 la un apartament de 4 camere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...