Noutati :

Facultatile din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara au inceput anul universitar 2014-2015. FOTO!

22 septembrie, 2014 - 07:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA.  A inceput anul universitar pentru studentii politehnisti!  Prima care si-a deschis portile a fost Facultatea de Automatica si Calculatoare, urmata de Facultatea de Electrotehnica si Electoenergetica, Facultatea de Management, cea de Mecanica si cea de Electronica si Telecomunicatii.

Tinerii au fost prezenti in numar mare in amfiteatre, mai ales „bobocii” din primul an, care au urmarit cu interes prezentarea universitatii si a programelor de studiu ale acesteia. Pentru prima data, festivitatile de deschidere au fost prefatate de Imnul Universitatii Politehnica, lansat la sfarsitul lunii martie.

„Pentru noi este inceptul unui nou an universitar, pentru dumneavoastra – startul intr-o perioada a vietii de care va veti aminti multi ani de acum inainte. Scoala Politehnica este cunoscuta ca o scoala care, pe langa competentele pe care le ofera aduce si satisfactia reusitei. Politehnica nu inseamna doar o desfasurare extraordinara de forte, cladiri si laboratoare de nivel european, Politehnica inseamna un spirit, asa cum a fost definit de cel care a intemeiat Politehnica. Acest spirit trebuie sa-l duceti dumneavoastra mai departe.” le-a spus studentilor rectorul Universitatii Polithnica din Timisoara, prof.univ.dr.ing.Viorel Serban.

Decanul Facultatii de Electrotehnica si Electoenergetica, conf.dr.ing.Sorin Musuroi, le-a prezentat studentilor un scurt istoric al scolii si a ofertei educationale.

„Doresc sa va felicit pentru alegerea facuta, pentru alegerea de a fi student la Politehnica,  una dintre cele mai puternice Universitati din Romania , cu rasunet in Europa, o universitate a educatiei si cercetarii avansate. In cadrul acestei universitati, Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica este o facultate de renume, o facultate care gestioneaza doua programe de studiu, amandoua aflate in categoria A. „ a spus, in cadrul deschiderii festive, decanul Facultatii de Electrotehnica si Electoenergetica.

La festivitatile de deschidere au participat reprezentanti ai mediului academic, oficialitati locale, dar si ai unor companii timisorene  cu care UPT colaboreaza de multi ani, atat pentru stagii de practica pentru tineri, cat si pentru organizarea de manifestari stiintifice.


Totodata, cu ocazia deschiderii noului an universitar, in amfiteatrul Alexandru Rogojan, a avut loc festivitatea de premiere a laureatilor traditionalului concurs de programare “ALEXANDRU ROGOJAN” – ediţia a XXX–a jubiliara, organizat sub egida Universitatii Politehnica Timisoara si a Facultatii de Automatica si Calculatoare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...