Noutati :

Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara si-a premiat studentii participanti la concursurile nationale si internationale

17 mai, 2013 - 12:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Rezultatele obtinute de studentii Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara la concursurile studentesti nationale si internationale organizate in anul universitar 2012-2013 au fost rasplatite.

In cadrul unui eveniment festiv organizat joi la UVT, au fost premiati studentii care au participat la editia 2013 a Hexagonului Facultatilor de Drept, concurs studentesc national organizat anual intre echipele facultatilor de drept ale Universitatii din Bucuresti, Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu, Universitatii din Craiova si Universitatii de Vest din Timisoara, in cadrul caruia au ocupat locul II in clasamentul general si au castigat 3 probe din totalul celor 7.

Totodata, au fost premiati studentii care au participat la alte concursuri nationale pe teme de drept constitutional si drepturile omului. In acelasi timp, au fost premiati studentii care au participat la fazele finale ale concursurilor studentesti internationale de drepturile omului si drept international public: Inter-American Human Rights Moot Court Competition 2012, concurs studentesc organizat la Washington College of Law, unde au obtinut premiul pentru cel mai bun pledant in favoarea victimei; World Human Rights Moot Court Competition 2012, concurs studentesc international organizat de Centrul pentru drepturile omului de pe langa Universitatea din Pretoria (Africa de Sud), in cadrul caruia au ocupat locul I in clasamentul regiunii Europa Centrala si de Est, obtinand, de asemenea, locul 9 in clasamentul general mondial; European Human Rights Moot Court Competition 2013, concurs studentesc international organizat la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de Consiliul Europei si ELSA – European Law Students’ Association, in cadrul caruia s-au situat pe locul 8 in clasamentul general european.

Facultatea a acordat studentilor sai diplome de merit, precum si premii in bani, in valoare totala de 20.000 lei. Finantarea premiilor a fost realizata prin contributia Facultatii, a Centrului European de Studii si Cercetari Juridice Timisoara, precum si a altor finantatori (Societatea civila de avocati Radu I. Motica si Asociatii S.C.A., Cabinetul de Avocat Cristian Clipa si Societatea civila de avocati Bercea & Asociatii S.C.A.).

Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara multumeste studentilor sai pentru contributia la promovarea imaginii scolii de drept din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...