Noutati :

Facultatea de Constructii din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara a implinit 70 de ani!

4 noiembrie, 2011 - 12:51 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. ”S-a trecut prin momente grele, mai ales in anii de razboi, cand am fost chiar la inceput”, a spus academicianul Toma Dordea, absolvent al primei promotii. Sute de studenti invata acum la Facultatea de Constructii.

De la constructii civile la hidrotehnica, drumuri si poduri, cai ferate si de la geodezie si cadastru la programe de studii in limba eengleza si germana, Facultatea de Constructii a cunoscut mai multe schimbari. Sute de studenti urmeaza cursurile facultatii.

Avem o facultate puternica, ce a primit noblete de-a lungul timpului. Exista cadre didactice care au capacitatea de a lucra atat cu studenti foarte slab pregatiti, cum s-a intamplat cu unele generatii in cei 70 de ani, cat si cu cei exceptionali”, a spus Nicolae Robu, rectorul Politehnicii, la festivitatea de aniversare.

Acesta a specificat faptul ca un milion de euro este oferit de UPT, din fonduri proprii, tinerilor prentru cercetare.

Membrii marcanti ai facultatii care, de-a lungul timpului, au avut rezultate memorabile in cadrul Facultatii de Constructii, fie prin activitatea de cercetare desfasurata, fie prin cea didactica, au primit plachete aniversare.

In toamna lui 1940 am intrat in UPT. Avea doar 2 facultati atunci, de Mecanica si de Mine si Metalurgie. Pe parcursul anului a fost infiintata cea de Constructii la care mai multi colegi am trecut, iar din anul II am urmat cursurile acesteia”, isi aminteste academicianul Toma Dordea, unul dintre absolventii primei promotii de studenti care au urmat cursurile Facultatii de Constructii. El si-a amintit ca Al Doilea Razboi Mondial a venit cu multe distrugeri in tara, iar cu cat o victorie era mai mare, cu atat distrugerile erau mai grele. Astfel ca, odata conflictul incheiat la nivel mondial, numarul specialistilor in domeniul constructiilor, de care era nevoie pentru a reconstrui tara, a fost foarte mare. Atunci, facultatea a cunoscut o foarte buna dezvoltare, a adaugat academicianul.

Primarul Gheorghe Ciuhandu, absolvent al Facultatii de Constructii din Timisoara, a fost si el prezent la eveniment. El i-a invitat pe universitari la o colaborare mai stransa cu institutia pe care o conduce. ”Cercetarea ar trebui mai bine dezvoltata si promovata la nivel national si international pentru ca avem nevoie de vizibilitate pe toate planurile”, a precizat Gheorghe Ciuhandu.

70 de milioane de euro vin la Timisoara pentru diverse proiecte de lucrari si investitii. Avem nevoie de tineri capabili si bine pregatiti in cadrul primariei, astfel ca vrem sa dezvoltam mai bine legatura dintre Facultatea de Constructii si oras”, a adaugat primarul Timisoarei.

La eveniment au fost prezenti actuali studenti si fosti absolventi ai facultatii.

FOTO: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...