Noutati :

FEAA din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara se afla in top 700 cele mai puternice facultati de economie si de administrare a afacerilor din lume

24 octombrie, 2011 - 04:36 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
2

TIMISOARA. Facultatea de Stiinte Economice si de Administrarea Afacerilor din cadrul UVT reuseste sa se clasifice printre cele mai bune din lume. Selectia s-a facut dintr-o lista de 12.000 de programe masterale din 19 domenii.

Pentru al-III lea an consecutiv, facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara se afla in top 700 al celor mai puternice facultati de economie si de administrare a afacerilor din lume.

2011 a insemnat premierea a sase programe de masterat ale facultații de Economie si de Administrare a Afacerilor care au fost alese printre cele mai bune 200 de programe de masterat din lume.

Includerea facultatii noastre, pentru al 3-lea an consecutiv, in acest top mondial al celor mai bune institutii economice din lume, rasplateste efortul depus de colegii mei de-a lungul acestei perioade. Fara implicarea cadrelor didactice, fara devotamentul lor fata de FEAA, acest lucru nu ar fi fost posibil. Am reusit sa demonstram ca suntem printre cei mai buni din tara dar si printre jucatorii care conteaza la nivel mondial, in domeniul institutiilor de stiinte economice. Urcarea unei trepte superioare in cadrul acestui clasament mondial presupune organizarea unui MBA in cadrul facultatii, existand deja discutii avansate cu Universitatea Wirtschafts din Viena”, precizeaza decanul FEAA, Marilen Pirtea.

Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor i s-au recunoscut si in 2011 progresele facute in domeniu si in adoptarea unei abordari antreprenoriale in relatia cu mediul de business, studenti actuali, studenti potentiali, comunitatea locala si partenerii internationali.

In luna octombrie, la School of  Economics & Management, Tongji University Shanghai, China, a avut loc a IV-a editie a Conventiei Eduniversal alcatuita din 1.000 de facultati de business invitate din peste 150 de tari de pe toate continentele, la care a praticipat si facultatea timisoreana.

Selectia celor mai bune scoli de Economie si de Administrare a Afacerilor se realizeaza de catre un Comitet stiintific format din 11 membri, din care fac parte 2  membri ai organizatiei fondatoare si 9 experti independenti,reprezentand noua zone academice: Africa, America de Nord, America Latina, Asia Centrala, Eurasia si Orientul Mijlociu, Europa de Est, Europa de Vest, Asia de Est si Oceania.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce tare!! Top 700 felicitari:)). Asta inseamna ca NIMENI nu ar alege facultatea voastra decat impinsi cu arma.
    Din pacate voi considerati asta o realizare.
    Totusi de dragul completitudinii articolului ar fi frumos daca ati da si un link sa vedem criteriile si din ce tari bananiere sunt altii care va depasesc.

    • bah, termina, fa un calcul simplu cu mintea ta scurta si socoteste ca o universitate de oriunde de pe planeta asta are in medie 10,15 facultati. intr=o tara ca germania de ex sa zicem ca sunt 20 de universitati si fiecare are cate o facultate de economie. mai pune inca cateva tari de marimea sio dezvoltarea universitara a germaniei si vei intelege ca locu 700 din lume la topu facultatilor de economie nu e chiar asa un fasss