Factura pentru incalzirea pe casa scarii, reclamata la Oficiul pentru Protectia Consumatorului

Zeci de pensionari din Timisoara au facut mai multe reclamatii la Oficiul pentru Protectia Consumatorului pentru ca s-au trezit cu facturi mari pentru incalzirea pentru partile comune. Oamenii spun ca nu este normal ca factura pentru partile commune sa fie la fel de mare ca si cea pentru incalzirea in apartament in conditiile in care pe casa scarii au un singur calorifer.

Maria Horn locatar intr-un bloc de patru etaje din Timisoara spune ca i se pare aberant sa plateasca o factura poentru caldura pe care nu o simte. „La noi, pe casa scarii nu exista incalzire. Noi care suntem la etajul patru nu o simtim, pentru ca toti avem centrale, iar la 3 se intoarce caldura. Sunt sume exorbitante: 85,5 lei pentru partile comune. E enorm. Sa va spun concret. Apartamentul 14 plateste 1 milion 400 pentru partile comune si 1 milion 300 la gaz, caldura din aparatemnt”, spune Maria Horn.

In timp ce pensionarii umbla din poarta in poarta pentru a reglementa situatia, reprezentantii FALT sustin ca acestea sunt noile reglementari odata ce am intrat in Uninea Europeana. „Ei cand s-au rebransat, trebuia sa se refaca proiectul instalatiei de incalzire. Sa o faca din nou, sa o redimensioneze sa o izoleze. Daca ar fi facut asta n-ar fi avut avut atat caldura pe partile comune. Ei au creat problema, ei nu au facut ce trebe si tot ei reclama”, spune rpesedintele FALT Petru Olariu.

Oamenii spun ca sunt hotarati sa faca reclamatii peste reclamatii pana cand situatia se va rezolva. Multi dintre ei au deja restante la intretinere si se tem ca pana la sfarsitul iernii sumele pe care nu le vor putea achita vor fi foarte mari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...