Noutati :

Fabricile Solventul si Continental din Timisoara sunt tinute sub control de Garda de Mediu?

11 martie, 2011 - 04:45 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ECONOMIC
0

Comisarii de mediu din Timis tin sub control activitatea de la fabricile Solventul si Continental din Timisoara. In primul caz s-a ajuns la cercetari penale, iar in al doilea caz situatia s-a imbunatatit, pentru ca nu au mai existat reclamatii de 6 luni. Cel putin asta afirma sefii de la Garda de Mediu.

Fabrica de anvelope Continental a obtinut autorizatie de mediu in iunie 2010, dar trebuie sa respecte anumite reguli pentru protectia mediului. Compania a anuntat ca va investi un milion de euro in acest scop, timp de doi ani.

Lunar, Garda de Mediu primeste un raport asupra calitatii aerului. „Compania raporteaza lunar emisiile si imisiile. Nu am mai primit nicio reclamatie de la cetateni de jumatate de an. Chiar luna trecuta am fost in control acolo. La nivelul fabricii s-a introdus o statie pilot cu sisteme de filtrare, iar rezultatele au fost foarte bune si sistemul se va extinde. Ei sunt permanent in atentia noastra„, a declarat Marian Eperies, prim comisar la Comisariatul Garzii de Mediu. Conform acestuia, institutia a castigat si procesul deschis de Continental, prin care contesta o amenda de 60.000 de lei. „Am castigat la toate instantele”, a spus Eperies.

In cazul Solventul, s-au inceput cercetari penale pentru dezafectarea instalatiilor fara aprobarile necesare, operatiuni care au fost efectuate in perioada 2008-2010. A fost identificat si proprietarul, iar cladirea a fost inchisa.

Am pus benzi de informare cu acces interzis. Pentru detinatorul legal al substantelor periculoase, Inspectoratul Judetean de Politie a inceput cercetari penale„, a mai mentionat Eperies.

Autoritatile de mediu din Timis si Prefectura Timis au facut si o adresa catre Ministerul Mediului, pentru a solicita fondurile necesare pentru neutralizarea substantelor. Daca acesti bani se vor acorda, iar demersurile vor fi facute pe banii statului, impotriva firmei se va deschide un proces de recuperare a acestor sume. Deocamdata, se asteapta raspuns la aceasta adresa.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...