Fabrica de Decoruri a Teatrului National va fi deschisa in premiera ca spatiu de spectacol. Gala Premiilor UNITER 2023 va avea loc la Timisoara

TIMISOARA. Gala Premiilor UNITER 2023 se desfasoara in 12 iunie, la Timisoara, iar in perioada 7-10 iunie vor fi prezentate productiile nominalizate la categoria ”Cel mai bun spectacol al anului 2022”. Unul dintre spatiile in care va fi prezentat un astfel de spectacol este Fabrica de Decoruri a Teatrului National Timisoara.

Gala Premiilor UNITER 2023 revine, dupa sase ani, la Timisoara si prezinta productiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022. Un gând care, in sfârsit, prinde contur in contextul Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023. Asadar, ne bucuram sa prezentam publicului din Timisoara, in perioada 7-10 iunie 2023, trei dintre cele mai bine cotate spectacole de teatru ale anului 2022, nominalizate la premiile UNITER. Reprezentatiile vor fi urmate de sesiuni Q&A cu publicul spectator”, transmit de organizatorii.

In 7 iunie, de la ora 18.00 si de la ora 21.00, in Sala 2 a Teatrului National „Mihai Eminescu” Timisoara – Parcul Civic – va avea loc spectacolul „Oedip Rege” de Sofocle, regia Declan Donnellan, scenografia Nick Ormerod, producator Teatrul National „Marin Sorescu” Craiova.

In 8 iunie, de la ora 19.00 si in 9 iunie, de la ora 16.00, Fabrica de Decoruri a Teatrului National, (str. Paul Morand nr. 9, in Parcul Industrial Freidorf) va fi deschisa in premiera ca spatiu de spectacol, cu aceasta ocazie va fi prezentata piesa „Antonin Artaud. Familia Cenci”, dupa Shelley si Stendhal, regia Silviu Purcarete, scenografia Dragos Buhagiar, producator Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi.

In 9 iunie si in 10 iunie de la ora 19.00, Sala 2 a Teatrului National – Parcul Civic – va avea loc spectacolul „Seaside Stories” de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Gosu, Tudor Ganea, Nicoleta Dabija, regia, scenariul, universul sonor Radu Afrim, scenografia Theodor Cristian Niculae, producator Teatrul de Stat Constanta.

Biletele au fost puse in vânzare si pot fi achizitionate on-line, pe www.tntm.ro sau fizic de la Teatrul National „Mihai Eminescu” din Timisoara – Agentia „Marasesti”, str. Marasesti nr. 2, orar: marti-duminica, orele 11.00-19.00, tel. 0256 201 117.

Spectacolul Galei Premiilor UNITER va avea loc la Sala Mare a Teatrului National „Mihai Eminescu” din Timisoara luni, 12 iunie, ora 20.00.

De la ora 19.00 incepe sosirea invitatilor pe covorul rosu, eveniment transmis live pe contul de YouTube al UNITER si pe pagina de Facebook a UNITER.

Gala Premiilor UNITER 2023 este un proiect finantat prin Programul cultural national Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...