Noutati :

Extinderea unei cafenele, amenajarea unei terase, anveloparea fatadelor, refacerea instalatiilor, printre interventiile planuite de Primaria Timisoara la Palatul Culturii. Cauta o firma care sa intocmeasca documentatia

28 martie, 2022 - 10:33 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. A fost refacuta fatada Operei din Timisoara, cu greseli care vor impune un nou santier, iar acum sunt luate in calcul interventii si la celelalte trei corpuri ale Palatului Culturii.

CITESTE SI: Timisoara mai ‘bogata’ cu 500 de cosuri de gunoi. In mai, recipientele de 150 de euro bucata trebuie sa fie instalate in oras

A fost lansata o licitatie pentru gasirea unei firme care sa intocmeasca documentatia pentru unele reabilitari si modificari.

 

Palatul Culturii adaposteste in corpul vechi si corpurile A1, A2 si B patru institutii: Opera Romana, Teatrul National Miahi Eminescu, Teatrul German de Stat si Teatrul Maghiar Csiky Gergely.

Primaria intentioneaza, deocamdata, sa reamenajeze partial parterul corpurilor A1, A2 si B. Urmareste refacerea instalatiilor si lucrari de prevenire, protectie si interventie in caz de incendiu. In plus, fatada exterioara trebuie reabilitata termic prin anvelopare cu vata minerala si inlocuita tamplaria cu lemn stratificat, iar ferestrele cu geam termopan.

In viitor, trebuie reabilitate interior si celelalte nivele ale corpurilor de cladire, dar si acoperisul.

Deocamdata, se cauta o firma care sa intocmeasca documentatia de avizare a lucrarilor de interventie, sa faca un proiect pentru instalatii si masuri anti incendiu si pentru regandirea spatiilor de la parterul celor 3 imobile.

In corpul A1, la parter, se propune amenajarea unui atelier de lacatuserie si a unei toalete pentru Teatrul Maghiar, dar si o recompartimentare.

In corpul A2, tot la parter, se extinde cafeneaua culturala (propusa in alt proiect) cu inca un spatiu de servicii publice.

In corpul B, la parter, se propune schimbarea destinatiei din tamplarie si depozit recuzita in spatiu de servicii publice pentru evenimente culturale, recompartimentari si amenajarea unei terase in curte.

Toate cele 3 imobile vor fi izolate termic pe intreaga fatada, iar socul va fi placat cu placi imitatie de piatra.

Potrivit anuntului postat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice “DALI+PT Reabilitare interioara si reamenajare partiala corpuri A1, A2 si B ale Palatului Culturii”, valoarea contractului pentru documentatie este estimata la 170.000 lei fara TVA, adica putin peste 40.000 de euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 9 mai.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...