Noutati :

Expozitie plina de culoare la Muzeul Banatului! “Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei”

30 martie, 2015 - 02:27 PM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timisorenii sunt asteptati sa treaca pragul Muzeului Banatului pentru a-si bucura ochii si sufletul cu un eveniment iesit din tipare.

Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Banatului Timisoara verniseaza vineri 3 aprilie, de la ora 12.00 la Bastion Theresia, str. Martin Luther, nr. 1, expozitia temporara tematica intitulata: “Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei”

Autorul expozitiei, dr. Sretco Milanovici, biolog – muzeograf la Sectia de Stiintele Naturii a Muzeului Banatului Timisoara, va completa acest eveniment cu o prezentare despre orhidee salbatice si plante foarte rare si periclitate din zone naturale protejate si nu numai, din vestul Romaniei. Scopul prezentarii este de a explica starea actuala a speciilor rare de plante (majoritatea pe cale de disparitie), starea si diversitatea habitatelor naturale in care cresc acestea si amenintarile (din ce in ce mai severe) la adresa lor.

orhidee expozitie muzeul banatului novi sad colaj

Mesajul prezentarii si a expozitiei in sine este unul: necesitatea imperativa de protectie si conservare a patrimoniului natural comun, aflat in linie ireversibila de disparitie.

De asemenea, expozitia reprezinta si o “poarta deschisa” pentru “Saptamana altfel” (06 – 10.03.2015) si, prin aceasta cale, o invitatie pentru toti dascali care doresc sa ia parte la “o altfel de activitate” in perioada mentionata. Pe parcursul saptamanii respective, la ora 12, domnul dr. Sretco Milanovici va tine prezentarea intitulata: “Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei. Le dorim si pentru nepotii nostri… ?!!

Evenimentul va fi prezentat de Claudiu Ilas, managerul Muzeului Banatului Timisoara, alaturi dr. Andrei M-Kiss, seful Sectiei de Stiintele Naturii.
Expozitia poate fi vizitata pana pe 30 aprilie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...