Expozitie in premiera la Muzeul National al Banatului. O istorie a Timisoarei spusa prin documente, piese de mobilier sau imbracaminte. Foto

TIMISOARA. Expozitie eveniment in mansarda Bastionului Theresia din Timisoara. Obiecte din secolele al XIX-lea si al XX-lea care provin din tezaurul Muzeului spun povestea dezvoltarii orasului.

CITESTE SI: Zboruri anulate ori modificate. Programul curselor de pasageri in perioada sarbatorilor pe Aeroportul Timisoara 

Expozitia a fost denumita „Tezaurul Muzeului National al Banatului. Timisoara: ipostaze ale devenirii unei metropole europene. Cultura si societate” si a fost realizata de sectia de Istorie si de compartimentul de Arte Vizuala. Timisorenii care vor trece pragul expozitiei pot vedea in prima faza documente, brosuri sau reviste in limbile romana, maghiara, sarba sau germana, dar si afise ale unor spectacole de teatru sau opera de la jumatatea secolului al XVIII-lea.

Pot fi de asemenea gasite elemente de mobilier din acea perioada si chiar un dormitor din secolul al XX-lea. Pe langa acestea sunt expuse rochii din diferite perioade sau alte articole de vestimentatie ale femeilor.

O alta parte a expozitie este compusa din insigne, stampile sau si medalii, un velociped din 1883 sau o arbaleta, dar si o masina de scris Remington de la inceputul secolului trecut.

Este o expozitie care va prezinta achizitiile si donatiile din ultimii doi ani. Este o expozitie despre Timisoara, care prezinta transformarile intr-o metropola europeana a orasului. Este vorba despre cultura si societate, o expozitie realizata de sectia de Istorie si de compartimentul de Arte Vizuala, una care nu a mai fost prezentata de Muzeul National al Banatului si nici in aceasta formula pentru ca sunt si interioare de case, sunt piese deosebite care fac parte si din tezaur. Este o expozitie care sunt convins ca va ramane in mintea vizitatorului pentru ca este cea mai frumoasa expozitie din acest an, doar cu piesele Muzeului National al Banatului. Articolele sunt din secolul al XIX-lea, perioada interbelica, sunt piese selectate de catre Marius Cornea, muzeograf in cadrul compartimentului de arta vizuala si de catre colegii de la sectia de istorie din donatii si achizitii„, a declarat Claudiu Ilas, managerul Muzeului National al Banatului.

Expozitia din mansarda Bastionului Theresia e deschisa pana in 31 ianuarie. Timisorenii o pot vizita de marti pana duminica intre orele 10 si 18.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...