Expozitie de realitate virtuala la Muzeul Banatului din Timisoara

TIMISOARA. Muzeul National al Banatului in parteneriat cu Consiliul Judetean Timis organizeaza vernisajul expozitiei de realitate virtuala ”Dacica 3D”, vineri, 19 noiembrie, ora 12, in mansard B1 a Bastionului Theresia.

CITESTE SI: Sondaj despre calitatea vietii din Timisoara, comandat de primarie, cu peste 32.000 de euro. A mai fost facut unul in vara 

Expozitia este parte a programului ”VReau la muzeu” destinat valorificarii patrimoniului cultural prin intermediul tehnologiilor moderne si derulat de Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau.

Avand un caracter inedit, programul ”VReau la muzeu” presupune colaborarea cu mai multe muzee din tara, iar elementul specific este dat de faptul ca sunt expuse modelele 3D ale bunurilor culturale apartinand colectiilor muzeelor participante. Prima expozitie din cadrul programului este consacrata unei teme de actualitate si incearca sa surprinda aspecte definitorii ale civilizatiei dacice. Realizate de specialistii Muzeului National al Banatului, modelele 3D ale artefactelor dacice sunt expuse intr-o sala de expozitii, recreata printr-o aplicatie de realitate virtuala, oferind o experienta imersiva si interactiva. Astfel, vizitatorul are posibilitatea sa intre virtual in aceasta sala unde poate interactiona cu piesele expuse, le poate apropia pentru a vedea anumite detalii decorative sau de realizare, intreaga vizita fiind insotita de informatii aferente tematicii expozitiei.

Si pentru ca aventura calatoriilor virtuale in trecut sa fie una de neuitat, doar in 19 noiembrie, cu ocazia vernisajului, vizitatorii pot trai experienta unui tur virtual 3D al Castrului roman de la Porolissum sau pot face o pimbare cu trasura prin centrul Zalaului de la inceputul secolului XX.

Expozitia poate fi vizitata in perioada noiembrie-decembrie 2021. Pretul unui bilet este de 5 lei.

Accesul la vernisaj se va face pe baza certificatului verde care atesta vaccinarea anti-COVID19 sau trecerea prin boala, in limita a 50 de locuri. De asemenea, pe parcursul intregului eveniment este obligatorie purtarea mastii de protectie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...