Noutati :

Expozitie de licenta pentru studentii Sectiei Foto-Video de la Facultatea de Arte si Design din Timisoara. FOTO!

17 iulie, 2012 - 09:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. O parte din studentii Sectiei Foto-Video Procesare Computerizata din cadrul Facultatii de Arte din Timisoara si-au incheiat socotelile cu viata de student printr-o expozitie iesita din comun.

Fotografii iesite din comun, video-uri gandite si prelucrate pana la ultimele detalii, un scurt-metraj si 4 imagini proiectate in tot atatea borcane pline cu fum, toate au fost expuse in Mansarda Galeriei Theresia din Bastion.

„Un an extraordinar, exploziv!”, asa isi descrie unul dintre profesori studentii din serie. De pe simezele galeriei lipseau lucrarile clasice care in alti ani erau predominante. De data aceasta, fiecare licentiat a dat frau liber imaginatiei si a incercat sa iasa in evidenta prin cea mai buna si cea mai originala lucrare.

„Chiar ma intreba cineva de ce nu mai sunt atat de multe lucrari clasice. Atat fotografia, cat si video-art-ul sunt domenii de explorare contemporana. Foarte putini mai fac lucrari clasice, peisaje, portrete, ca si la pictura, pentru majoritatea studentilor aparatul foto devine un penel, computerul la fel, este un fel de paleta de culori. Este un an extraordinar, exploziv, aproape fiecare student este unicat, imprevizibil si cu o debordanta noutate si curaj in tot ceea ce inseamna arta”, ne-a dezvaluit profesorul de multimedia-video Gheorge Sfaiter.

La vernisajul expozitiei de licenta a absolventilor de la Sectia Foto-Video Procesare Computerizata a Imaginii din cadrul Facultatii de Arte si Design din Timisoara au expus absolventii care si-au luat zilele trecute licenta din fotografie: Virgil Matei Babuscov, Alexandra-Flaminia Boc, Norbert-Daniel Cretu, Vlad Gilcescu, Florin-Raducu Ianas, Victor Ioan, Laura-Isabela Krepelka, Catalin Munteanu, Sergiu Florin Nicula, Zoltan Pazman, Radu Daniel Ona si Valentina Sinboan. Coordonatori le-au fost prof. univ. dr. Carol David si conf. univ. dr. Stelian Acea.

Cei care nu au apucat inca sa vada cum incheie studentii de la Arte 3 ani de facultate mai pot vizita expozitia pana duminica, 22 iulie, zilnic, intre orele 10:00 – 18:00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...